ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΠΛΟΙΟΣτο σφυρί και σε πολύ χαμηλές τιμές βγαίνουν από τον ΟΛΠ παλιά και εγκαταλελειμμένα πλοία που βρίσκονται στη ζώνη του Περάματος.

Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις, πωλούνται στο Πέραμα στις 29 Οκτωβρίου το φορτηγό πλοίο «Γεωργία Μ» με τιμή εκκίνησης 18.080 ευρώ.

Επίσης, τα αλιευτικά «Άρτεμις» και «Σαρωνικός» στις 29 Οκτωβρίου στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, με τιμή εκκίνησης 12.800 και 16.800 ευρώ, αντίστοιχα.

Στις 31 Οκτωβρίου θα εκποιηθεί το δεξαμενόπλοιο «Μελίνα» που βρίσκεται στη ράδα Περάματος, με τιμή εκκίνησης 61.500 και το δεξαμενόπλοιο «Μαρούλα» στο λιμανάκι Περάματος με τιμή εκκίνησης 80.000 ευρώ. Επίσης, την ίδια ημέρα το φορτηγό πλοίο «Χρήστος-Ι» στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, με τιμή εκκίνησης 26.880 ευρώ.

Οι όροι των διαγωνισμών αναφέρονται σε σχετικές διακηρύξεις που θα δημοσιευθούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΟΛΠ στο διαδίκτυο.

«Στόχος του ΟΛΠ είναι να απομακρυνθούν όλα τα εγκαταλειμμένα πλοία και ναυάγια που παρακωλύουν την ελεύθερη ναυσιπλοΐα και επιβαρύνουν περιβαλλοντικά το λιμάνι, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε., Γιώργος Ανωμερίτης, προσθέτοντας ότι ήδη έχουν απομακρυνθεί από την έναρξη του προγράμματος αυτού 74 πλοία και ναυπηγήματα, που επί χρόνια βρίσκονταν παρατημένα ή μισοβουλιαγμένα στους χώρους ευθύνης του ΟΛΠ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.