Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μενδώνη: Μνημείο του 4ου αιώνα π.Χ. ο τάφος της Αμφίπολης (video)

29 Σεπτεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

«ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ Η ΑΝΑΣΚΑΦΗ»

Μενδώνη: Μνημείο του 4ου αιώνα π.Χ. ο τάφος της ΑμφίποληςΣτο τελευταίο τέταρτο του 4ου αιώνα πΧ τοποθετεί την ηλικία του τύμβου Καστά η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το θέμα της Αμφίπολης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, η κ. Μενδώνη διευκρίνισε ότι το υπουργείο Πολιτισμού είναι υποχρεωμένο να υιοθετήσει τη χρονολογία την οποία δίνει η ανασκαφική ομάδα και η επικεφαλής της, καθώς είναι οι μόνοι που έχουν τα στοιχεία στη διάθεσή τους.

Σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα ξέρουμε ποιος ή ποιοι είναι οι ένοικοι του τάφου της Αμφίπολης, η κ. Μενδώνη απάντησε ότι απαντήσεις θα έχουμε, όταν τελειώσει η ανασκαφή.

«Η ανασκαφική διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα και όσο πιο κοντά είναι κανείς στο τέλος τόσο πιο σύνθετα γίνονται τα πράγματα. Θα ήταν παρακινδυνευμένο να πούμε από τώρα το χρόνο. Η ανασκαφέας έδωσε έναν χρονικό ορίζοντα περίπου έναν μήνα από τώρα, δηλαδή τέλος Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου», επισήμανε η κ. Μενδώνη.

Ωστόσο, ανέφρε ότι αυτό το χρονικό διάστημα δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως ένα όριο το οποίο δεν θα αλλάξει είτε νωρίτερα είτε αργότερα.

This entry was posted on Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου, 2014 at 23:52 and is filed under ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply