Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι δικαστές ζητούν τα λεφτά τους «εδώ και τώρα»: Επιστολή στον Σαμαρά

27 Σεπτεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΤα λεφτά τους εδώ και τώρα ζητούν οι δικαστές όλων των δικαστικών ενώσεων με επιστολή τους στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Οικονομικών, σημειώνοντας ότι έχει παρέλθει ο εύλογος χρόνος αναμονής που τους είχε δώσει η κυβέρνηση για την καταβολή των αναδρομικών τους.

Στην επιστολή τους αναφέρονται στην απόφαση του Μισθοδικείου με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές στους μισθούς τους από τον Αύγουστο του 2012 αλλά και στις συναντήσεις που είχαν τόσο με τον Α.Σαμαρά όσο και με τους υπουργούς Οικονομικών, οι οποίοι υποσχέθηκαν την επαναφορά τους στην προηγούμενη μισθολογική κατάσταση, αλλά και την καταβολή των αναδρομικών τους που “παρανόμως παρακρατήθηκαν” όπως αναφέρουν και “αντιστοιχούν στα διαστήματα από 1.8.2012 έως 31.12.2012 και από 1.1.2014 έως τις 30.6.2014. Μάλιστα όπως αναφέρουν αν και πήραν στα χέρια τους σχέδιο υπουργικής απόφασης που προέβλεπε την επιστροφή των αναδρομικών σε δύο δόσεις εντός του 2014, πέρασαν 3 μήνες και η υπουργική απόφαση δεν έχει ακόμη εκδοθεί.

“Εν όψει των ανωτέρω, οι δικαστικές ενώσεις θεωρούν ότι έχει εξαντληθεί κάθε εύλογο διάστημα αναμονής για την τήρηση των συμφωνηθέντων και ζητούν την άμεση έκδοση (εντός του Σεπτεμβρίου) σύμφωνα με το σχέδιο” καταλήγουν οι δικαστικές ενώσεις.

iefimerida

This entry was posted on Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου, 2014 at 12:32 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply