Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Από κόσκινο οι φάκελοι για την πρόσληψη

24 Σεπτεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Εξονυχιστικοί έλεγχοι στα δικαιολογητικά και μετά διορισμοί στο Δημόσιο
dhmosioΝομοσχέδιο μέσω του οποίου όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες θα είναι πλέον υποχρεωμένες να ελέγχουν εξονυχιστικά όλα τα δικαιολογητικά των υποψηφίων για πρόσληψη και, μάλιστα, πριν την υπογραφή της πράξης διορισμού, καταθέτουν στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου. Με αυτό τον τρόπο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «κλειδώνει» τη νομιμότητα πάσης φύσεως προσλήψεων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Από το μικροσκόπιο των αρμόδιων υπηρεσιών δεν θα ξεφεέγουν οι υπάλληλοι, οι οποίοι, καταθέτουν αίτηση για παραίτηση από το Δημόσιο ή αίτηση για μετάταξη ή μεταφορά σε άλλη θέση, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».

«Για τους ήδη υπηρετούντες υπαλλήλους καθιερώνεται ο αυτεπάγγελτος έλεγχος της γνησιότητας των δικαιολογητικών με αφορμή συγκεκριμένη σοβαρή υπηρεσιακή μεταβολή ή με την παραίτηση από την υπηρεσία» αναφέρει η αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει το νομοσχέδιο.

Ο έλεγχος στον τομέα των προσλήψεων θα σχετίζεται με το τακτικό προσωπικό, το προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ή ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και το ειδικό επιστημονικό προσωπικό.

Ο έλεγχος για τη γνησιότητα των δικαιολογητικών θα έχει άμεσα ορίζοντα χρονολόγησης. Οι φορείς, προς τους οποίους θα αποστέλλονται τα σχετικά αιτήματα, θα είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν το αργότερο εντός πέντε ημερών.

This entry was posted on Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2014 at 18:56 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply