Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΣΥΡΙΖΑ Δεσκάτης: Η Πρωτοβάθμια Υγεία «νοσεί….»

21 Σεπτεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Σε οριακό σημείο το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης

ΛΑΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣΤα προβλήματα στο χώρο της υγείας λόγο μνημονίων, περικοπών είναι πλέον έντονα και λαμβάνουν μεγάλες διαστάσεις. Η κυβέρνηση μεταφέρει τις δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους πολίτες και τους σπρώχνει στον ιδιωτικό τομέα.

Αυτή η κατάσταση έχει φέρει σε οριακό σημείο την ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Δεσκάτης.

Συγκεκριμένα:
-Δεν υπάρχει αναπλήρωση γιατρών που έχουν βγει στην σύνταξη. Αυτό έχει σαν συνέπεια η εικοσιτετράωρη λειτουργία να είναι δύσκολη.
-Δεν υπάρχουν οδηγοί ασθενοφόρου. Το πλησιέστερο ΕΚΑΒ απέχει μια ώρα τουλάχιστον για την μεταφορά των ασθενών. Θα πρέπει να καλύπτει τα κενά της βάρδιας οδηγός του ΕΚΑΒ Γρεβενών.
-Άμεση επαναφορά της μοναδικής παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας από τα Γρεβενά. Σε ολόκληρο τον Δήμο και όχι μόνο δεν υπάρχει παιδίατρος του ΕΟΠΥΥ.

Οι πολίτες του Δήμου νιώθουν ανασφάλεια για τα παιδιά τους και το κόστος μετακίνησης είναι αυξημένο. Εξάλλου στο ΠΕΔΥ η παρουσία παιδιάτρου είναι με βάση την νομοθεσία είναι απαραίτητη.
-Στο μικροβιολογικό εργαστήριο λόγο έλλειψης αντιδραστηρίων δεν λειτουργεί για το μισό χρόνο.

Χωρίς καμιά διάθεση κινδυνολογίας η επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Δεσκάτης καταθέτει τα προβλήματα Υγείας στην περιοχή μας προς τους υπεύθυνους σε διοικητικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο για να πάρουν τις πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων.

ΛΑΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

This entry was posted on Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου, 2014 at 16:44 and is filed under ΔΕΣΚΑΤΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply