Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

New York Times: Αυτός είναι ο χάρτης της Ευρώπης αν αυτονομηθούν όλες οι περιοχές που το ζητούν

17 Σεπτεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΧΑΡΤΗΣ 2  «Αν κερδίσει το ΝΑΙ, η ανεξαρτησία θα ξεκινήσει με οργανωμένο τρόπο και θα λάβει ισχύ το 2016. Η γεωπολιτική αναταραχή, όμως, θα είναι σημαντική. Ολόκληρη η πολιτική και οικονομική Ευρώπη μπορεί να σχεδιαστεί από την αρχή: το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να βγει από την ΕΕ, οι αποσχιστικές τάσεις μπορεί να φουντώσουν στην Ισπανία κλπ.

Θα είναι ένα ηλεκτροσόκ, που μπορεί να αποδειχθεί τόσο σωτήριο όσο και επικίνδυνο για μια ήπειρο αβέβαιη για το μέλλον της».

Αυτά γράφει σε άρθρο της η Le Monde εκφράζοντας τους φόβους για το ντόμιμο που θα δημιουργήσει μια πιθανή απόσχιση της Σκωτίας από τη Βρετανία. Ο φόβος των αυτονομιστικών τάσεων σε όλη την Ευρώπη, που θα αλλάξει και το χάρτη της, είναι κάτι που απασχολεί και τους Αμερικανούς.

Σύμφωνα με τον χάρτη των New York Times τα σύνορα της Ευρώπης θα αλλάξουν για τα καλά αν πιθανά δημοψηφίσματα οδηγήσουν σε νέες ανεξάρτητες περιοχές, κάτι που προκαλεί πονοκέφαλο ήδη, σε πολλές κυβερνήσεις της Ευρώπης.

Αν κάποιος προσθέσει τα αυνονομιστικά κινήματα στην Ευρώπη τότε θα δημιουργηθούν 40 νέα εθνικά και θρησκευτικά κράτη, με την μορφή αυτόνομων περιοχών.

Για τη δημιουργία του έχουν ληφθεί υπόψη οι… επιθυμίες του Βασκικού Εθνικιστικού Κινήματος της Ισπανίας και της νοτιοδυτικής Γαλλίας, αλλά και οι επιθυμίες άλλων, πιο σκοτεινών κινημάτων όπως της Λίγκας της Σαβοΐας, η οποία ζητά την απόσχιση από τη Γαλλία της συγκεκριμένης περιοχής με πληθυσμό 405.500 άτομα. Επίσης, τα αιτήματα ανεξαρτησίας που έχουν κατά καιρούς προβάλλει κινήματα από τη Βαυαρία, τη Βενετία και ζητούν την απόσχιση των ομώνυμων περιοχών από τα κράτη στα οποία έχουν ενσωματωθεί εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

ΧΑΡΤΗΣΕκτός από τα προαναφερθέντα αυτονομιστικά κινήματα που είναι και τα πιο γνωστά, φυσικά έχουν ληφθεί όλα τα κινήματα που είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, η οποία από τη δεκαετία του ’40 προβάλλει την αυτονομία των περιοχών που αυτά ζητούν.

Ο εν λόγω χάρτης τον οποίο φέρεται να υπογράφει το κίνημα European Free Alliance (Κίνημα Ελεύθερης Ευρώπης), περιλαμβάνει και το ανύπαρκτο κίνημα «Lerin: Macedonians in Greece» (Κίνημα Μακεδόνων στην Ελλάδα).

έθνος, το βήμα

This entry was posted on Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2014 at 23:52 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply