Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ηλεκτρονική προειδοποίηση σε όσους χρωστούν στην εφορία

17 Σεπτεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Μήνυμα της ΓΓΔΕ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους οφειλέτες

ΕΦΟΡΙΑΠροειδοποίηση να τακτοποιήσουν εντός 15 ημερών τις οφειλές τους προς την εφορία προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με διοικητικά, αναγκαστικά, διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα λαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χιλιάδες φορολογούμενοι.

Την «ηλεκτρονική» προειδοποίηση είχε καθιερώσει προ έτους ο τότε γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης και την διατήρησε και η κ. Κατερίνα Σαββαΐδου.

Το σχετικό μήνυμα της ΓΓΔΕ απεστάλη σε αυτή τη φάση σε 180.000 από τα 2,3 εκατομμύρια φορολογουμένων που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο , ενώ στο μέλλον αναμένεται να σταλεί σε ακόμη περισσότερους δεδομένου ότι ο αριθμός αυτών που χρωστούν αυξάνεται μήνα με το μήνα.

Ολόκληρη η επιστολή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων αναφέρει τα εξής:

«Ελληνική Δημοκρατία

Υπουργείο Οικονομικών

Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

Σας υπενθυμίζουμε ότι μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών την 14/09/2014, εκκρεμούν οφειλές σας οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, επειδή δεν καταβάλατε στις προβλεπόμενες προθεσμίες τα ποσά των δόσεων που αντιστοιχούν σε αυτές.

Παρακαλούμε να φροντίσετε για την τακτοποίηση των οφειλών σας εντός 15 ημερών από την έκδοση της ειδοποίησης αυτής.

Για την άμεση ενημέρωση σας σχετικά με τις οφειλές σας, το είδος, το ποσό και τη Δ.Ο.Υ. Στην οποία είναι βεβαιωμένες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στο myTAXISnet «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» και στη συνέχεια «Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης» από την αρχική ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ www.gsis.gr ή να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση πατώντας εδώ.

Εφόσον έχετε ανταπαίτηση κατά του Δημοσίου θα πρέπει να προσκομίσετε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Όλα τα σχετικά έγγραφα μέσα στην παραπάνω προθεσμία. Τέλος σε περίπτωση που έχετε ήδη τακτοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας, σας παρακαλούμε να αγνοήσετε την παρούσα ειδοποίηση.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Προσοχή: Για οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, ο Προϊστάμενος της αρμόδιας για την είσπραξη της οφειλής Δ.Ο.Υ., δύναται να λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα κατά την κείμενη νομοθεσία διοικητικά, αναγκαστικά, διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα».

This entry was posted on Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2014 at 21:21 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply