Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ολυμπος: Σορός γαλλίδας ορειβάτισσας εντοπίστηκε μετά από τέσσερα χρόνια

15 Σεπτεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Η σορός μιας ορειβάτισσας, που αγνοούταν εδώ και τέσσερα χρόνια, από το 2010, ανακαλύφθηκε τυχαία, κάτω από την κορυφή Καλόγερος στον Όλυμπο. Βρέθηκαν τα οστά της

NEKRH STON OLUMPOΑπό το πρωί έχουν κινητοποιηθεί άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ελασσόνας, στελέχη της ΕΜΑΚ και εθελοντές, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, για να προσεγγίσουν στο σημείο όπου βρέθηκαν τα οστά της.

Η σορός της άτυχης γυναίκας, που αγνοούταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ανακαλύφθηκε τυχαία από ορειβάτη, στη θέση Λούτσα, κάτω από την κορυφή Καλόγερος στον Όλυμπο.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έφερε, πρόκειται για Γαλλίδα υπήκοο, που αγνοούνταν στον Όλυμπο από τις 30 Σεπτεμβρίου του 2010. Τότε είχε οργανωθεί μεγάλη επιχείρηση που διήρκησε πολλές μέρες με τη συμμετοχή περισσότερων από εξήντα διασωστών και ορειβατών για την ανεύρεση της, χωρίς αποτέλεσμα.

Να σημειωθεί ότι την ημέρα που χάθηκε η 37χρονη γαλλίδα επικρατούσε χιονόπτωση στις κορυφές του Ολύμπου.

Δύο ακόμη ορειβάτες με προβλήματα

Στο μεταξύ, στο νοσοκομείο Κατερίνης μεταφέρθηκε το μεσημέρι, με τη συνδρομή διασωστών, ορειβάτισσα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία εμφάνισε συμπτώματα οξείας σκωληκοειδίτιδας, ενώ βρισκόταν στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας, στον Όλυμπο. Οι διασώστες μετέφεραν την ασθενή με φορείο μέχρι ένα σημείο αρκετά χαμηλότερα και στη συνέχεια οδικώς στην Κατερίνη.

Επίσης, άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λιτοχώρου και εθελοντές έχουν κινητοποιηθεί για τη μεταφορά ενός ακόμη άνδρα με κάταγμα στο πόδι από το Φαράγγι του Ενιππέα.

 ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

This entry was posted on Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, 2014 at 17:00 and is filed under ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply