Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πανεπιστήμια στο εξωτερικό -Ποιες είναι οι 15 πιο ακριβές χώρες για σπουδές στο εξωτερικό

11 Σεπτεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΣΠΟΥΔΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣΟι σπουδές στο εξωτερικό είναι για πολλούς φοιτητές, αλλά και για τους δικούς τους, οι οποίοι πληρώνουν και τα έξοδα, όνειρο ζωής.

Κι αυτό γιατί θεωρούν πως σε κάποιες χώρες τόσοι οι προπτυχιακές, όσο και οι μεταπτυχιακές σπουδές είναι ποιοτικότερες, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις το κόστος διαβίωσης και των διδάκτρων είναι ένα μεγάλο αγκάθι. Σύμφωνα με έρευνα της HSBC τρεις στους 4 γονείς θα ήθελαν να σπουδάσει το παιδί τους στο εξωτερικό όμως δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το στείλουν.

Η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη και οι ΗΠΑ είναι οι τρεις ακριβότερες χώρες του κόσμου για τους φοιτητές σε ότι αφορά τα δίδακτρα για προπτυχιακές σπουδές και το κόστος διαβίωσης. Συγκεκριμένα, στην Αυστραλία οι φοιτητές θα πληρώσουν κατά μέσο όρο πάνω από 42 χιλιάδες δολάρια το χρόνο, στη Σιγκαπούρη λίγο πάνω από 39.000 ευρώ και στις ΗΠΑ γύρω στις 36.500 ευρώ το χρόνο.

Περισσότεροι από το ένα τρίτο των γονιών (38%) κατέταξαν το Ηνωμένο Βασίλειο ως μια από τις τρεις κορυφαίες χώρες ως προς την ποιότητα της εκπαίδευσης, αλλά τα ετήσια κόστη συμπεριλαμβανομένων των δαπανών διαβίωσης και των διδάκτρων ξεπερνoύν τα 36.000 δολάρια ΗΠΑ ανά έτος.

Αυτές είναι οι 15 ακριβότερες χώρες του κόσμου για σπουδές

This entry was posted on Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2014 at 21:35 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply