Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απίθανες περιπτώσεις 562 απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων

10 Σεπτεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

DHMOSIOΕκατοντάδες δημοσίων υπαλλήλων απολύθηκαν από την αρχή της χρονιάς, λόγω του ότι υπέπεσαν σε βαριά πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα. Ο αριθμός τους φτάνει τους 562. Το 2013 είχαν απολυθεί μόλις 218 υπάλληλοι, ενώ το 2012 μόλις 133.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή για την επιτάχυνση όλων των πειθαρχικών ελέγχων αλλά και των ελέγχων για τα πλαστά στο Δημόσιο, διαμηνύει ότι συμπεριφορές και νοοτροπίες του παρελθόντος δεν γίνονται πια αποδεκτές.

Χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχουν περιπτώσεις υπεξαιρέσεων μεγάλων ποσών αλλά και κοπανατζήδων που έλειπαν για χρόνια από τη δουλειά τους.

Μερικές από τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις είναι:

  • εφοριακού, ο οποίος εξαπάτησε την υπηρεσία του με το τέχνασμα της έκδοσης χρηματικών ενταλμάτων για δήθεν πληρωμή δήμων και έβαλε στην τσέπη του σε βάρος του Δημοσίου 150.000 ευρώ, δημιουργώντας αντίστοιχη τρύπα στο ταμείο της εφορίας.
  • εκπαιδευτικού, ο οποίος απολύθηκε γιατί μεσά στο χώρο του σχολείου παρενόχλησε σεξουαλικά μαθήτρια με απρεπείς χειρονομίες στα γεννητικά της όργανα.
  • υπαλλήλου Δήμου, ο οποίος ήταν ταμίας και μετέφερε μέσω συστήματος e-Banking το ποσό των 578.000 ευρώ στον προσωπικό του λογαριασμό.

Προκλητικές είναι και οι περιπτώσεις κοπανατζήδων που έπαιρναν για χρόνια άδεια από τη σημαία.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση υπαλλήλου υπουργείου, ο οποίος απουσίασε αδικαιολόγητα από τα καθήκοντά του 944 εργάσιμες ημέρες από το 2007 έως το 2011.

Σε μια άλλη περίπτωση, υπάλληλος δήμου τον ξεπέρασε και έλειψε 1005 ημέρες από το 2010 έως το 2013.

megatv

This entry was posted on Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2014 at 16:23 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply