Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο χυμός που διώχνει αποδεδειγμένα τη σωματική και ψυχική κούραση

31 Αυγούστου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Μία επιστημονική μελέτη αποδεικνύει ότι ο χυμός ενός φρούτου μπορεί να καταπολεμήσει με φυσικό τρόπο το άγχος και την κούραση, τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική.

xumosΣύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nutrition Journal και έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Henri Poincaré, διαπιστώθηκε ότι ένα φρούτο που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συμβάλει και στην καταπολέμηση του άγχους και της κόπωσης.

Συγκεκριμένα, 61 άτομα χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα έλαβε εικονικό φάρμακο και η άλλη ομάδα ένα συμπλήρωμα το οποίο περιείχε μία ουσία από το πεπόνι, την υπεροξειδική δισμουτάση (SOD). Το άγχος και η κούραση αξιολογήθηκαν με τη χρήση ψυχομετρικών κλιμάκων.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως το συμπλήρωμα με SOD πεπονιού μείωσε σημαντικά το stress (-8,8%) σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο. Επιπλέον, η ποιότητα ζωής βελτιώθηκε με τη μείωση της σωματικής και ψυχικής κόπωσης.

Οι ερευνητές αναφέρουν στο συμπέρασμα τους στο επιστημονικό περιοδικό, ότι το συμπλήρωμα με SOD πεπονιού φαίνεται να είναι ένας αποτελεσματικός και φυσικός τρόπος για να μειωθεί το άγχος και την κούραση.

 onmed

This entry was posted on Κυριακή, 31 Αυγούστου, 2014 at 21:42 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply