Καταργείται η υποχρέωση των γιατρών για αγροτική θητεία, για όσους γράφτηκαν στην Ιατρική το ακαδημαϊκό έτος 2000 – 2001, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου.

AGROTIKO-IATRIKHΉδη η απόφαση δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (αρ. Φύλλου 2273, τεύχος δεύτερο).

Η απόφαση ελήφθη μετά από σχετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) από τον περασμένο Ιούνιο, η οποία έγινε αποδεκτή από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Υγείας.

Να σημειωθεί ότι το 2010, είχε υπάρξει ανάλογη ρύθμιση για όσους είχαν εγγραφεί στις Ιατρικές σχολές έως και το ακαδημαϊκό έτος 1998 – 1999. Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να καλύπτει τα αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία με γιατρούς, οι οποίοι θα υπηρετούν με θητεία.

Εν τω μεταξύ, με πρόσκληση ενδιαφέροντος που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, ζητούνται 2.707 γιατροί υπηρεσίας υπαίθρου και γιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου, προκειμένου να καλυφθούν θέσεις σε Κέντρα Υγείας και στο ΠΕΔΥ.

Εντός του Σεπτεμβρίου επίσης, αναμένεται η προκήρυξη για την πρόσληψη 900 επικουρικών γιατρών στα ΠΕΔΥ σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, με στόχο, η ηγεσία του υπουργείου να μπορέσει να δημιουργήσει την κατάλληλη εκείνη μαγιά, ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα οι μονάδες οι οποίες έχουν ξεμείνει από ιατρικό προσωπικό και ειδικότητες.

onmed

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.