ΠΑΟΑφού ξεπέρασε το μουδιασμένο ξεκίνημα, στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός, δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στη Μίντιλαντ στη ρεβάνς των πλέι οφ του Europa League. Μετά το 4-1 της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, οι «πράσινοι» νίκησαν και στη Δανία με 2-1 και προκρίθηκαν άνετα στους ομίλους της διοργάνωσης, επιστρέφοντας μετά από δύο χρόνια απουσίας.

Ο Νάνο έδωσε το προβάδισμα στην ελληνική ομάδα στο 55΄, ο Ιγκμπουν στο 73΄ ισοφάρισε με πέναλτι, αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κλωναρίδης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η Μίντιλαντ ήταν κυρίαρχη στο παιχνίδι στα πρώτα 10 λεπτά, διάστημα στο οποίο είχε 4 τελικές προσπάθειες και μία κλασική ευκαιρία για να προηγηθεί. Χωρίς να μπορεί να κρατήσει τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο Παναθηναϊκός περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο μέχρι το 20ο λεπτό, αλλά στη συνέχεια ισορρόπησε και δεν επέτρεψε στους Δανούς να απειλήσουν περισσότερο την εστία του Κοτσόλη.

Η πίεση των γηπεδούχων λίγο έλλειψε να φέρει αποτέλεσμα στο 7΄, όταν δύο διαδοχικά σουτ από καλή θέση μέσα στην περιοχή δε βρήκαν το στόχο, με το δεύτερο του Χασάν να διώχνει σχεδόν πάνω στη γραμμή ο Πράνιτς. Νέο σουτ του Χασάν στο 15΄ πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Κοτσόλη.

Η απάντηση των «πρασίνων» ήρθε στο 21΄ με την τεράστια ευκαιρία που έχασε ο Ατζαγκούν. Ο Νιγηριανός μέσος βρέθηκε απέναντι από τον Χάουγκαρντ, αλλά νικήθηκε από το γκολκίπερ της Μίντιλαντ.

Ανοιχτό ποδόσφαιρο παίχτηκε στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς οι Δανοί δεν είχαν άλλες επιλογές από το να βγουν στην επίθεση για να ανοίξουν το σκορ. Το γκολ ήρθε, αλλά για λογαριασμό του Παναθηναϊκού με το απευθείας φάουλ του Νάνο στο 55΄. Δεν το έβαλαν κάτω οι γηπεδούχοι και απείλησαν δύο φορές την εστία του Κοτσόλη, με τον έμπειρο τερματοφύλακα να κάνει δύο σπουδαίες επεμβάσεις.

Τελικά το 1-1 έγινε στο 73΄ με το πέναλτι του Ιγκμπουν (το έκανε ο Σίλντενφελντ στο Σίστο). Γκολ που δεν χάρηκαν οι παίκτες της Μίντιλαντ, παρά μόνο για λίγα δευτερόλεπτα, καθώς αμέσως μετά τη σέντρα το «τριφύλλι» έκανε το 2-1 με το σουτ του Κλωναρίδη.

Διαιτητής: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία)

Κίτρινες: Πόουλσεν – Λαγός, Σίλντενφελντ

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ: Χάουγκαρντ, Λάρσεν, Λαούριντσεν, Γιένσεν, Ρόμερ, Σπαρβ (77΄ Ισούνα), Πόουλσεν, Άντερσον (59΄ Ιγκμπουν), Λάρσεν (46΄ Ονουάτσου), Σίστο, Χασάν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Μπούρμπος, Μέντες (79΄ Δώνης), Λαγός (60΄ Μπούι), Ζέκα, Ατζαγκούν, Νάνο, Πράνιτς, Καρέλης (66΄ Κλωναρίδης).

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.