ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΗ ανάσταση με την έναρξη του καλοκαιριού, οδηγεί αναπόδραστα στην πτώση με το τέλος των διακοπών και του θέρους. Ημερολογιακά το καλοκαίρι σε μια εβδομάδα μας αφήνει. Κάποιοι έχουν γυρίσει ήδη στη… βάση τους, ενώ δεν λείπουν και οι άλλοι που συνεχίζουν αμέριμνοι τις διακοπές τους.

Όλοι, όμως, λίγο πολύ για πέσουν σε μια μορφή κατάθλιψης όταν θα αναγκαστούν να αποχωριστούν τις παραλίες, τα καλοκαιρινά πάρτι, την αμερημνησία του καλοκαιριού και θα επιστρέψουν στη σκληρή καθημερινότητα της πόλης. Τα πρώτα συμπτώματα αυτού που οι ψυχολόγοι ονομάζουν σύνδρομο κατάθλιψης μετά τις διακοπές, θα κάνουν την εμφάνισή τους.

Όπως αναφέρει το queen.gr, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που όλο αυτό μπορεί να το βιώσουν τόσο διαφορετικά ώστε να οδηγηθούν στην κατάθλιψη. Οι επιστήμονες το αποκαλούν PVDS (Post Vacations Depression Sydrome)- Σύνδρομο Κατάθλιψης Μετά τις Διακοπές και πρόκειται για μια ιδιαίτερη μορφή στρες.

Το έντονο στρες και η πίεση που όλοι δέχονται στο εργασιακό χώρο έχει σαν αποτέλεσμα κάποιοι να μην θέλουν να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, νια νιώθουν έντονα το αίσθημα της απογοήτευσης, να πιέζονται, να αγωνιούν για το τι τους περιμένει και όλο αυτό να τους βαραίνει απίστευτα ώστε οδηγούνται στη μελαγχολία.

Κάποια από τα συμπτώματα του Συνδρόμου Κατάθλιψης Μετά τις Διακοπές είναι: Δυσφορία, ταχυπαλμία, ημικρανίες- ζαλάδες, απώλεια ή αύξηση βάρους, υπερβολικό άγχος, έλλειψη προσαρμοστικότητας και βέβαια κατάθλιψη.

Το μπορείτε να κάνετε για μην καταφύγετε στην βοήθεια του γιατρού;

Καλό θα είναι να μην παίρνετε όλες τις ημέρες της καλοκαιρινής σας άδειας μαζί αλλά να αφήσετε κάποιες ημέρες (αν αυτό γίνεται προκειμένου να οργανώσετε κάποιες μικρές αποδράσεις και μέσα στο φθινόπωρο ή το χειμώνα.

Οργανώστε τις υποχρεώσεις που έχετε σε σπίτι και γραφείο ώστε η προσαρμογή σας να γίνει πιο εύκολα.

Επαναφέρετε σιγά- σιγά το ωράριο που είχαν πριν. Κοινώς ελαττώστε σιγά- σιγά τα ξενύχτια.

Κάντε μια μικρή εκδρομή ακόμα και το πρώτο Σαββατοκύριακο με το που θα επιστρέψετε.

Εντάξτε στην καθημερινότητά σας ευχάριστες υποχρεώσεις που σας ικανοποιούν και σας ομορφαίνουν την ζωή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.