ASTYNOMIAΓενετικό υλικό και αποτυπώματα του στενού συνεργάτη του φυλακισμένου τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη και φερόμενου υπαρχηγού της ομάδας του, του Γιώργου Πετρακάκου φέρεται να ταυτοποίησαν οι αρχές στο υπό εξέταση φουσκωτό σκάφος, διαμέτρου 10 μέτρων, που χρησιμοποιήθηκε από τους ληστές του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο, για να διαφύγουν από τη Βοιωτία προς την Κορινθία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα στο σκάφος επιβεβαίωσε αυτό που υποψιάζονταν οι αστυνομικοί για τη ληστεία στα Ασπρα Σπίτια του Διστόμου που έχουν αναλάβει τις έρευνες: την ομάδα Μαζιώτη, καθώς εντοπίστηκε το DNA του Πετρακάκου.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μάρτυρες αναγνώρισαν τον Πετρακάκο,αλλά και έναν 44χρονο ο οποίος είχε συμμετάσχει παλαιότερα σε ληστείες με τον Πετρακάκο. Τελικά, η αποτυχία των ληστών να πυρπολήσουν και το φουσκωτό φαίνεται να τους πρόδωσε, αφού δεν κατάφεραν να κρύψουν τα ίχνη τους.

Πάντως, η αστυνομία από την αρχή, υποψιάστηκε την ομάδα Μαζιώτη από τα δύο στοιχεία: Το 10μετρο φουσκωτό, το οποίο εκλάπη πριν από δύο χρόνια από την Καλαμάτα, λίγο καιρό δηλαδή μετά την απόδραση Μαζιώτη-Ρούπα. Το δεύτερο στοιχεία είναι η απόδειξη από κατάστημα της Κορίνθου που είχε βρεθεί στα πράγματα της Ρούπα, στο διαμέρισμα του Αμαρουσίου.

Την ίδια ώρα, έρχονται στο φως νέα στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της iefimerida.gr, η χρονική περίοδος που επέλεξαν οι ληστές να «χτυπήσουν» δεν είναι τυχαία, καθώς το σκάφος του Λιμενικού Σώματος στην Κόρινθο ήταν καθηλωμένο λόγω βλάβης εδώ και μία εβδομάδα. Ετσι, για να γίνουν έρευνες διά θαλάσσης θα έπρεπε να φύγει σκάφος από την Πάτρα, κάτι που απαιτεί πολύ χρόνο. Αποτέλεσμα ήταν, οι αρχές να έχουν στη διάθεσή τους τελικά μόνο εναέρια μέσα.

Επίσης, άξιο αναφοράς είναι ότι το εν λόγω υποκατάστημα της Εθνικής έγινε μέσα σε τέσσερα χρόνια στόχος ληστών για τρίτη φορά, ενώ ο ταμίας της τράπεζας είχε απειληθεί και το 2012 με καλάσνικοφ από ληστές της τράπεζας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.