Διευκρινίσεις επί της εγκυκλίου

LEFTAΣτην διάψευση δημοσιευμάτων που έφεραν την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να προχωρεί σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων και άλλων περιουσιακών

στοιχείων φορολογουμένων, σε συνεργασία με την Αρχή της Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Παρέχοντας διευκρινίσεις επί συγκεκριμένης εγκυκλίου η Γενική Γραμματεία ξεκαθάρισε πως αυτή περιγράφει το πώς οι υπηρεσίες της φορολογικής διοίκησης ενημερώνουν την Αρχή της Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για παραβάσεις της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας και δεν έχει άλλο σκοπό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η ενημέρωση της Αρχής της Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για την τέλεση ορισμένων φορολογικών παραβάσεων, συνιστά υποχρέωση της ΓΓΔΕ.

Αποσαφηνίζεται δε πως μετά την ενημέρωσή της, η Αρχή της Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες δεν προβαίνει αυτόματα στη λήψη μέτρων όπως δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, αλλά μόνο εφόσον η Αρχή κρίνει ότι είναι απαραίτητη και μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις που συνδέονται με τις αρμοδιότητές της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.