Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εκτίναξη των φετινών βάσεων. Χιλιάδες “άριστοι” εκτός της σχολής πρώτης προτίμησης

19 Αυγούστου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Πιο δύσκολη φέτος η εισαγωγή στις σχολές Α’ επιλογής. Αύξηση 37,3% των άριστων υποψηφίων σε σχέση με το 2013. Εντυπωσιακά ποσοστά στις Ιατρικές και Πολυτεχνικές Σχολές

panellhnies“Σφαγή” χιλιάδων αριστούχων σε δεκάδες πανεπιστημιακά τμήματα αναμένεται να φέρει η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, η δημοσιοποίηση των οποίων αναμένεται στα τέλη Αυγούστου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του “Έθνους“, αποτέλεσμα θα είναι ένα τεράστιο ποσοστό υποψηφίων που κατάφερε να αναρριχηθεί στην ανώτερη βαθμολογική κλίμακα, να μείνει εκτός της σχολής πρώτης προτίμησης.

Στα πλέον ζητούμενα πανεπιστημιακά τμήματα, όπως είναι αυτά της Ιατρικής, της Νομικής, τα Πολυτεχνικά, της Ψυχολογίας, τα Οικονομικά και ορισμένα ξενόγλωσσα, το ποσοστό επιτυχίας για τους υποψηφίους που τα επιλέγουν ως πρώτη προτίμηση, κυμαίνεται μεταξύ 8 και 24%, ποσοστά που φέτος θα μειωθούν ακόμη περισσότερο εξαιτίας του μεγάλου αριθμού αριστούχων.

Φέτος, στο σύνολο των υποψηφίων, οι αριστούχοι αυξήθηκαν κατά 37,3%, σε σχέση με το 2013, φτάνοντας σε απόλυτους αριθμούς στους 7,428 έναντι 4.651 πέρυσι.

Η αυξητική τάση των αριστούχων, όσων δηλαδή βαθμολογήθηκαν από 18 έως 20, διαφοροποιείται από κατεύθυνση σε κατεύθυνση.

Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στην τεχνολογική κατεύθυνση 2. Ακολουθούν οι υποψήφιοι της θετικής κατεύθυνσης (με ποσοστό 50,4%), ενώ οι αριστούχοι της θεωρητικής κατεύθυνσης αυξήθηκαν κατά 8,6%.

Αξιοσημείωτη είναι και η αύξηση και στην τεχνολογική κατεύθυνση 1 (+39,6%), αν και ο όγκος των υποψηφίων που την επέλεξαν, δεν ξεπέρασε τους 939.

Δείτε τον πίνακα με την εκτίμηση των βάσεων και τη διαφορά που αναμένεται να έχουν από το 2013.

This entry was posted on Τρίτη, 19 Αυγούστου, 2014 at 12:31 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply