Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πώς οι καρχαρίες μπορούν να ρίξουν το Internet (video)

16 Αυγούστου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Σαν τους πιο επικίνδυνους hackers
KARXARIESΤελικά μήπως το παγκόσμιο Internet δεν κινδυνεύει από τους hackers που κατά καιρούς επιτίθενται και μπλοκάρουν τους στόχους τους, αλλά από κάτι πολύ πιο γήινο και… χειροπιαστό; Ο κολοσσός του Διαδικτύου, η εταιρεία Google αναγκάστηκε να προσθέσει έξτρα ενίσχυση στο υποθαλάσσιο σύστημα καλωδίων που διαθέτει για να το θωρακίσει ενάντια… στους καρχαρίες!

Είναι από τα πιο επικίνδυνα ψάρια του πλανήτη και φαίνεται πως απειλούν τώρα και το Internet. Πώς ακριβώς γίνεται αυτό; Μα φυσικά, με τα σαγόνια τους. Από τα κοφτερά τους δόντια δεν γλιτώνουν ούτε τα καλώδια που έχει σπείρει η Google στα βάθη των ωκεανών. Το ενδεχόμενο μιας τέτοιας ζημιάς, θα σήμαινε απώλεια περίπου 250.000 δολαρίων για τον κολοσσό του Διαδικτύου.

Έτσι, η εταιρεία αναγκάστηκε να καλύψει τα καλώδια με επένδυση παρόμοια με αυτή των αλεξίσφαιρων γιλέκων, προκειμένου να εξασφαλίσει πως, έστω για την ώρα, το σύστημά της είναι θωρακισμένο.

Τα καλώδια που μεταφέρουν υποθαλασσίως τις οπτικές ίνες της Google υπολογίζεται πως έχουν μήκος 100.000 μιλίων και χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά δεδομένων σε ταχύτητες 100 φορές υψηλότερες από τα συμβατικά καλώδια.

Για την ιστορία, η πρώτη φορά που εντοπίστηκαν ίχνη από σαγόνια καρχαρία σε υποθαλάσσια καλώδια εντοπίζεται το 1985, χωρίς από τότε μέχρι σήμ,ερα να έχει δοθεί πειστική απάντηση στο γιατί τα σαρκοφάγα ζώα τα… προτιμούν.

This entry was posted on Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2014 at 23:06 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply