Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αστεροειδής απειλεί να διαλύσει τη Γη. Πότε έρχεται το τέλος του κόσμου;

16 Αυγούστου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Για πότε υπολογίζουν το τέλος του κόσμου οι επιστήμονες. Πολύ πιθανό να πέσει στη Γη αστεροειδής που θα εξαφανίσει κάθε ίχνος ανθρώπινης ζωής

asteroeidhsO αστεροειδής “1950 DA”, διαμέτρου ενός χιλιομέτρου, που οι πιθανότητες σύμφωνα με τους επιστήμονες να πέσει στη Γη είναι 1 στις 4.000 θα προκαλέσει καταστροφή βιβλικών διαστάσεων, αλλάζοντας το κλίμα και εξαφανίζοντας την ανθρώπινη ζωή.

Αυτή η πρόσκρουση υπολογίζεται για τις 16 Μαρτίου 2880, με τους επιστήμονες να εμφανίζονται αισιόδοξοι πως μια τέτοια καταστροφή μπορεί να αποφευχθεί.

“Μετά την έκρηξη αστεροειδή στην πόλη Chelyabinsk στη Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2013 υπάρχει ανανεωμένο ενδιαφέρον για το πώς θα αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος από μια τέτοια σύγκρουση”, σημειώνει ο Dr Rozitis.

Υπολογίζεται ότι περίπου 1.500 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ο αστεροειδής εξερράγη πάνω από τη ρωσική πόλη, απελευθερώνοντας πάνω από 30 φορές την εκρηκτική ενέργεια της βόμβας στη Χιροσίμα.

H τυχόν πρόσκρουση του αστεροειδή “1950 DA” στη Γη με ταχύτητα 61.000 χλμ/ώρα, θα ήταν ικανή να προκαλέσει μια έκρηξη έντασης 44.800 μεγατόνων TNT.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Tennessee αναφέρουν ότι ο αστεροειδής περιστρέφεται τόσο γρήγορα που αψηφά τη βαρύτητα και καταφέρνει να παραμένει ακέραιος με την εφαρμογή αντίθετων δυνάμεων.

Τα ευρήματα που δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Nature και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια αλλαγή των τακτικών υπεράσπισης του πλανήτη.

Metro, Independent

This entry was posted on Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2014 at 21:22 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply