Μπορεί το κτίριο αυτό κάποτε να έγραψε ιστορία, και συγκεκριμένα πριν από 10 χρόνια, όταν η Ελλάδα ζούσε το καυτό καλοκαίρι των Ολυμπιακών Αγώνων και τα βλέμματα όλου του κόσμου ήταν στραμμένα επάνω της, σήμερα όμως διαβάζοντας κάποιος την εξωφρρενική τιμή που πληρώνει το κράτος για δικό ττου ενοίκιο, νοιώθει ντροπή.

eopyyΜιλάμε για το κτίριο στην Λεωφ.Κηφισίας δίπλα από την Helexpo, στο οποίο στεγάζεται ο ΕΟΠΥΥ και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας και για το οποίο, όπως αναφέρει η εφημερίδα Παραπολιτικά, το Δημόσιο πληρώνει το εξωφρενικό ποσό των 400.000 ευρώ το μήνα, σε ιδώτη διαχειριστή του ολυμπιακού κτιρίου.

Το υπουργείο Υγείας μάλιστα επρόκειτο να μεταφερθεεί από το 2008 στο εν λόγω κτίριο, αφήνοντας πίσω το κτίριο της Αριστοτέλους, ωσστόσο η μετακόμιση αυτή, κρίθηκε ασύμφορη.

Το Ολυμπιακό κτίριο λοιπόν που στην διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 είχε λάμψει, φιλοξενώντας το πρώην Ολυμπαικό Κέντρο Τύπου, σε ένα εμβαδόν 28.857 τμ. σήμερα φιλοξενεί μεν τον ΕΟΠΥΥ και το ΕΚΕΠΥ, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου είναι άδειο.

Επιπλέον, ο ανάδοχος που εισπράττει το υπέρογκο μίσθωμα από το Δημόσιο, ανέλαβε την διαχείριση της εγκατάστασης από το ΤΑΙΠΕΔ για 20 χρόνια.

Σε μία εποχή όπου η Ελλάδα και οι πολίτες της έχουν ματώσει στην κυριολεξία από τις μνημονιακές πολιτικές, είναι τουλάχιστον προκλητικό δημόσια κτίρια να παραμένουν άδεια και ανενεργά και το κράτος να εξακολουθεί να πληρώνει τραγικά υψηλά ποσά.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας ακόμη, το κτίριο αυτό λειτούργησε κυριολεκτικά στο παρά πέντε των Αγώνων του 2004, αφού ο τότε πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, μόλις 5 ημέρες ημέρες πριν την έναρξη των Αγώνων, δεν είχε ακόμη περάσει τις τηλεφωνικές γραμμές. Το 2011 ο τότε υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος ενοποιώντας όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και τοποθετώντας τα κάτω από την ομπρέλα του ΕΟΠΥΥ, μετέφερε άπαντες σε έναν χαώδη χώρο στο 3ο όροφο του κττιρίου, όπου εξυπηρετούνταν 1000 άτομα από μία τηλεφωνική γραμμή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.