Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χωριό στη Σικελία πουλάει σπίτια με ένα ευρώ

10 Αυγούστου, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΙΤΑΛΙΑ -ΧΩΡΙΟ  Γκάντζι: www.lifo.grΜια πρωτοποριακή κίνηση επιχειρείται στη Σικελία με σκοπό να προσελκύσει νέους κατοίκους το χωριό Γκάντζι. Το τοπικό συμβούλιο της περιοχής αποφάσισε να δωρίσει ουσιαστικά 20 άδεια σπίτια του χωριού, με συμβολικό αντίτιμο ενός ευρώ.

Οι αγοραστές βαρύνονται με τα έξοδα για τις εργασίες αναπαλαίωσης των κατοικιών που μπορεί να φθάσουν τις 30-35.000 ευρώ ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σπίτι. Μάλιστα, θα πρέπει να δώσουν 5.000 ευρώ στο δημοτικό συμβούλιο ως εγγύηση ότι θα ανακαινίσουν τα σπίτια και μόλις τα επιδιορθώσουν θα μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους πίσω.

Σε κάθε περίπτωση, οι εργασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε πέντε χρόνια. To χωριό ιδρύθηκε το 12ο αιώνα. Βρίσκεται πάνω σε ένα λόφο με εκπληκτική θέα, περίπου μια ώρα με το αυτοκίνητο από το διάσημο Cefalu.

lifo

This entry was posted on Κυριακή, 10 Αυγούστου, 2014 at 23:07 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply