Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εκλογή από τον πρώτο γύρο για τον Ερντογάν- Τι είπε στο μήνυμά του ο νέος «σουλτάνος»

10 Αυγούστου, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΕΡΝΤΟΓΑΝΝίκη και εκλογή από τον πρώτο γύρο για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνουν τα αποτελέσματα με καταμετρημένο πάνω από το 98% των ψήφων στις σημερινές προεδρικές εκλογές στην Τουρκία.

«Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το έθνος μας για μια καλύτερη δημοκρατία και για να καταστήσουμε κυρίαρχο το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγο μετά τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών που τον καθιστούν νέο πρόεδρο της Τουρκίας από τον πρώτο γύρο, και απόλυτο κυρίαρχο στο τουρκικό πολιτικό σκηνικό.

Ο Ερντογάν εξασφαλίζει το 52,3% των ψήφων με καταμετρημένο το 98% των ψήφων, όπως μετέδωσαν τουρκικοί τηλεοπτικοί σταθμοί.

Ο βασικός υποψήφιος της αντιπολίτευσης Εκμελεντίν Ιχσάνογλου συγκεντρώνει το 38,6% των ψήφων ενώ ο Σελαχατίν Ντεμίρτας, ο υποψήφιος των Κούρδων, του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, συγκεντρώνει το 9,1% των ψήφων, σύμφωνα με τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Η συμμετοχή στις εκλογές ανήλθε στο 76%, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Με το αποτέλεσμα αυτό ο Ερντογάν αποκτά την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά και περιθώρια ελιγμών. Ως προς την αντιπολίτευση και συγκεκριμένα το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα και το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης, τα εσωκομματικά προβλήματα θα είναι δεδομένα. Κι αυτό επειδή το 38,6% του Ιχσάνογλου είναι μεν σχεδόν ίσο με το άθροισμα των ποσοστών των δύο κομμάτων στις βουλευτικές εκλογές του 2011, αλλά μικρότερο από το 43,23% που ήταν το ίδιο άθροισμα στις δημοτικές εκλογές της 30ής Μαρτίου 2014.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ερντογάν αυξάνει κατά πολύ τόσο το ποσοστό όσο και των αριθμό των ψήφων που έλαβε.

Τέλος ως προς τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς και το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών, ο στόχος που είχε τεθεί πριν από τις εκλογές ήταν το 10%.

iefimerida

This entry was posted on Κυριακή, 10 Αυγούστου, 2014 at 21:52 and is filed under ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply