Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αστυνομικός ζήτησε χρήματα από δημοσιογράφο -Συνελήφθη για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος

10 Αυγούστου, 2014 by Χρήστος Μίμης

EΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΑκριβά θα πληρώσει ένας αστυνομικός την απόφασή του να ζητήσει χρήματα από δημοσιογράφο, της οποίας τη φύλαξη θα αναλάμβανε σύντομα. Ο 43χρονος συνελήφθη και κατηγορείται για δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση καθήκοντος.

Πρόκειται για έναν υπαρχιφύλακα, που τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του.

Οπως προέκυψε, ο 43χρονος- που το προσεχές διάστημα θα αναλάμβανε υπηρεσία φρούρησης δημοσιογράφου του ALPHA αντικαθιστώντας συνάδελφό του για λόγους υγείας- απαίτησε από την ίδια χρήματα. Συγκεκριμένα, της ζήτησε 100-200 ευρώ το μήνα, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για οδοιπορικά έξοδα και ότι η διαδικασία αυτή είναι υπηρεσιακώς προβλεπόμενη.

Επειτα από συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εσωτερικών υποθέσεων, η δημοσιογράφος παρέδωσε στον υπαρχιφύλακα το προσημειωμένο ποσό των 150 ευρώ, σε προκαθορισμένη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου. Αμέσως μετά, ο αστυνομικός συνελήφθη και θα οδηγηθεί την Κυριακή στον αρμόδιο εισαγγελέα.

iefimerida

This entry was posted on Κυριακή, 10 Αυγούστου, 2014 at 18:39 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply