Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χιλιάδες νεκρά ψάρια στην Παμβωτίδα

8 Αυγούστου, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΝΕΚΡΑ ΨΑΡΙΑΧιλιάδες νεκρά ψάρια εμφανίστηκαν στα νερά της Παμβώτιδας και από το ύψος της Κυρά Φροσύνης μέχρι την Καστρίτσα το θέαμα είναι αποκρουστικό.

Σύμφωνα με αλιείς που βρίσκονται καθημερινά στην παραλίμνια περιοχή αλλά και περιπατητές που επίσης σε καθημερινή βάση κάνουν τη βόλτα τους στην περιοχή, όλα ξεκίνησαν από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Όσο οι ώρες περνούσαν ο αριθμός των νεκρών ψαριών αυξάνονταν ενώ από το μεσημέρι της Πέμπτης πλέον η κατάσταση δεν έχει προηγούμενο.

Η λίμνη σε ορισμένα σημεία μάλιστα παρουσιάζει έντονες μαύρες κηλίδες, ενώ η δυσοσμία είναι ανυπόφορη.

Πριν από μερικές ημέρες άγνωστοι είχαν ρίξει στη λίμνη τόνους λυμάτων με αποτέλεσμα και τότε να χαθεί μεγάλος αριθμός ψαριών. Είναι άγνωστο όμως αν το φαινόμενο πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις από την ίδια αιτία.

Απομένει οι αρμόδιες υπηρεσίες και ειδικά ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης να ερευνήσουν το φαινόμενο και να δώσουν πειστικές απαντήσεις για τα αίτια που το προκάλεσαν.

zougla

This entry was posted on Παρασκευή, 8 Αυγούστου, 2014 at 21:44 and is filed under ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply