Σχεδόν οι μισοί από τους ενεργούς κυνηγούς δεν εκδίδουν ετήσιες άδειες
KYNHGOIΗ κυνηγητική περίοδος θα διαρκέσει από τι 20 Αυγούστου έως τις 28 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με απόφαση που υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται μόνο το κυνήγι αγριοκούνελου μέχρι τις 10 Μαρτίου 2015.

Στη φετινή κυνηγητική περίοδο ανοίγουν τρεις νέες περιοχές, το Γαλαξίδι, το όρος Φαλακρό στη Δράμα και το όρος Ζήρεια στην Κορινθία για το κυνήγι της πετροπέρδικας. Διευκρινίζεται ότι το κυνήγι της πετροπέρδικας επιτρέπεται μόνο κάθε Σάββατο και Κυριακή. Στη λίστα με τα θηρεύσιμα είδη δεν περιλαμβάνονται το ζαρκάδι, η χωραφόχηνα και το φασοπερίστερο.

Η διάρκεια της κυνηγητικής περιόδου είναι ένα θέμα που απασχολεί τα τελευταία χρόνια κυνηγούς και περιβαλλοντικές οργανώσεις. Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται σε αυτούς που κυνηγούν νόμιμα αλλά στους λαθροθήρες, όπως και στις κλιμακωτές, κατά είδος, ημερομηνίες λήξης της κυνηγετικής περιόδου με συνέπεια να θηρεύεται ότι είναι διαθέσιμο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2013, με απόφαση του Ε Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, εκδόθηκε διαταγή για προσωρινή διακοπή της κυνηγητικής περιόδου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος από τους περίπου 400.000 κυνηγούς που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα μόνο οι 260.000 πληρώνουν για να εκδώσουν ετήσιες άδειες θήρας, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες αδειών κυνηγιού: η τοπική, η περιφερειακή και η γενική άδεια. Η πρώτη αρχίζει από τα 10 ευρώ και φτάνει περίπου τα 107. Η δεύτερη ξεκινά από 30 ευρώ και φτάνει στα 127 ευρώ, ενώ η γενική άδεια ξεκινά από 60 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 157 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.