Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δύο νέες συμβάσεις έργων για την βελτίωση του εθνικού οδικού δικτύου των Περιφερειακών Ενοτήτων Καστοριάς και Γρεβενών… (video)

7 Αυγούστου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Τις συμβάσεις  υπέγραψε ο Γιώργος Δακής

dakhsΔύο σημαντικά έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα του οδικού εθνικού δικτύου των Περιφερειακών Ενοτήτων Καστοριάς και Γρεβενών, υπέγραψε την Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου, Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη και Κοινωνικής Συνοχής Φιλώτα Ταλίδη, του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κωνσταντίνου Αναγνώστου και των αναδόχων.

Ο προϋπολογισμός των έργων που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ανέρχεται στα 2.850.000 € για την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και 2.030.000 € για την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών.

Τα έργα περιλαμβάνουν τις παρακάτω εργασίες:
• Χωματουργικές εργασίες: Διάνοιξη και καθαρισμός τριγωνικών ή τραπεζοειδών τάφρων, Άρσεις καταπτώσεων και ξεσκάρωμα σαθρού βραχώδους υλικού με μηχανική μόχλευση κ.τ.λ.
• Κατασκευή πλευρικών υποστηρικτικών έργων: Τοίχοι ανάσχεσης βραχόπτωσης, έργα βελτίωσης υδραυλικής προστασίας των οδών με καθαρισμό, συντήρηση ή κατασκευή νέων εγκάρσιων ή διαμηκών τεχνικών κ.τ.λ.
• Εργασίες οδοστρωσίας: Επανακατασκευή ανισόσταθμων ερεισμάτων, υποβάσεις τεχνικών κ.τ.λ.
• Εργασίες αποκατάστασης ολισθηρότητας οδοστρωμάτων με υποδομή κατασκευής αντιολισθηρών ταπήτων.
• Εργασίες τσιμεντόστρωσης σε υφιστάμενες συμβολές χωματόδρομων για τη μη εισροή εδαφικού υλικού στο οδόστρωμα της Ε.Ο.
• Εργασίες οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης και ενίσχυσης πλευρικής ασφάλειας: Διαγραμμίσεις με θερμοπλασικό υλικό, τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας, οριοδεικτών, χιλιομετρικών δεικτών.
• Εγκαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού κόμβων.

Με τα έργα αυτά θα βελτιωθεί η τρωτότητα του οδικού εθνικού δικτύου σε ότι αφορά την υφή του οδοστρώματος, τις ελλείψεις της πλευρικής προστασίας, την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, τη διαμόρφωση και τον ηλεκτροφωτισμό υφιστάμενων κόμβων και τέλος την ανακατασκευή ή βελτίωση παλαιών μικρών τεχνικών έργων αποχέτευσης ομβρίων υδάτων που έχουν υποστεί βλάβες.

Η προθεσμία περαίωσης των έργων είναι 15 μήνες.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Τα δύο έργα που σήμερα υπογράφουμε με τους αναδόχους θα βελτιώσουν την ασφάλεια, την άνεση της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και των επισκεπτών. Πιστεύω για αρκετά χρόνια το εθνικό οδικό δίκτυο το οποίο εξυπηρέτησε για δεκαετίες τον τόπο μας, αναβαθμισμένο θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια για όλους μας».Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κωνσταντίνος Αναγνώστου αναφέρθηκε στη σημαντικότητα των έργων υπογραμμίζοντας τα εξής: «Είναι δύο έργα που θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά τους εθνικούς άξονες καθώς θα εκτελεστούν εργασίες τόσο στην επιφάνεια κίνησης κυκλοφορίας όσο και τεχνικής προστασίας του εθνικού οδικού δικτύου με διαγραμμίσεις, κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση».

This entry was posted on Πέμπτη, 7 Αυγούστου, 2014 at 19:02 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΚΟΖΑΝΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply