Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το μέτρο στέρησε στα δημόσια έσοδα περισσότερα από 750 εκατ. ευρώ, μόνον από την μείωση της κατανάλωσης

petrelaioΤην άμεση άρση του μέτρου της εξίσωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο

θέρμανσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης και την επαναφορά του ΕΦΚ στο πετρέλαιο

θέρμανσης στα επίπεδα του 2011 (60€/χιλιόλιτρο) εντός των επιτρεπτών ορίων της Οδηγίας 2003/96 της ΕΕ ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).


Παράλληλα για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της νοθείας των καυσίμων ζητεί από το υπουργείο Οικονομικών να εφαρμόσει τις αδρανοποιημένες, όπως αναφέρει, νομοθετικές διατάξεις (Ν.3784/2009, 4072/2012, 4177/2013) για την εγκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος εισροών-εκροών, σε όλα τα στάδια διάθεσης και διακίνησης καυσίμων, που εκκρεμούν από το 2009.

Όπως επισημαίνει η ΠΟΠΕΚ, το μέτρο της εξίσωσης απέτυχε παταγωδώς «γιατί ήταν μέτρο επικοινωνιακής προχειρότητας κάποιων ανειδίκευτων συμβούλων που σε λίγους μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων τους, τα ξέρουν όλα».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η παταγώδης αποτυχία του μέτρου συνίσταται ότι α) το λαθρεμπόριο και η νοθεία ζουν και βασιλεύουν β) χιλιάδες οικογένειες στερήθηκαν του αγαθού της θέρμανσης, για δύο ευτυχώς ήπιους χειμώνες 2012-2013 και 2013-2014 γ) ο τζίρος των επιχειρήσεων που διακινούν πετρέλαιο θέρμανσης μειώθηκε κατά 70% με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς οικονομικών προβλημάτων και δ) στέρησε τα δημόσια έσοδα περισσότερα από 750 εκατ. ευρώ, μόνον από την μείωση της κατανάλωσης.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.