ΒΡΟΧΗΒροχές και καταιγίδες σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα ενταθούν και θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το Βόρειο και Βορειοδυτικό Αιγαίο, καθώς και ορεινά κυρίως τμήματα της Κεντρικής και Δυτικής Κρήτης, περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Τη νύχτα προς Πέμπτη καταιγίδες είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν εκ νέου στις Σποράδες, στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και στη Βόρεια Εύβοια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 20 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 22 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 22 έως 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 23 έως 34 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά οι μέγιστες στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.

Ζεστό και υγρό καιρό με λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα παράκτια τμήματα οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.

Νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς.

Οι χθεσινές βροχοπτώσεις:

Βροχές και τοπικές καταιγίδες σημειώθηκαν χθες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της ημέρας σε Δ. Μακεδονία, Ήπειρο και τα ορεινά της Κεντρικής Στερεάς.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα δέκα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στις περιοχές: Αμύνταιο Εορδαίας 38 mm, Βωβούσα Ιωαννίνων 28.2 mm, Κεράσοβο Ιωαννίνων 20.6 mm, Πτολεμαΐδα 15.6 mm, Διακόπι Λιδωρικίου 15 mm, Αρδασσα Εορδαίας και Χ/Κ Καιμάκτσαλαν 14.4 mm, Μαυροπηγή Κοζάνης 13.4 mm, Βαρικό Φλώρινας 13 mm και Πράμαντα Ιωαννίνων 10 mm.Καταιγίδες και χαλάζι με την θερμοκρασία στους 36 βαθμούς Κελσίου- Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

meteo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.