Η Google, βοήθησε την αστυνομία του Χιούστον να συλλάβει έναν παιδεραστή, παρέχοντας φωτογραφίες που εκείνος κρατούσε στο Gmail του.

GOOGLEΗ Google αποκάλυψε στην αστυνομία την ταυτότητα ενός χρήστη που αποθήκευε φωτογραφίες σεξουαλικώς κακοποιημένων παιδιών στον Gmail λογαριασμό του, αφήνοντας έτσι να φανεί ότι ο τεχνολογικός γίγαντας της Αμερικής ελέγχει τα ηλεκτρονικά μηνύματα των χρηστών του για παράνομες δραστηριότητες.

Ο συγκεκριμένος παιδεραστής, καταδικασμένος για σεξουαλικά εγκλήματα στο παρελθόν, συνελήφθη από την τοπική αστυνομία του Χιούστον στο Τέξας, αφού η Google επικοινώνησε με το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα παιδιά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του KHOU 11 News που φιλοξενεί ο Independent.

«Τις κρατούσε μέσα στο email του. Δεν μπορώ να δω αυτές τις πληροφορίες, δεν μπορώ να δω αυτές τις φωτογραφίες, αλλά η Google μπορεί» δήλωσε ο ντετέκτιβ Ντέιβιντ Νέτλς του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος κατά των παιδιών του Χιούστον.

Η Google δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για την συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι οι χρήστες «δεν μπορούν να έχουν κάποια νόμιμη προσδοκία για ιδιωτικότητα» κατά τη χρήση των υπηρεσιών της.

Επίσης, τον περασμένο Απρίλιο η εταιρεία ανανέωσε την πολιτική προστασίας της, λέγοντας στους χρήστες ότι «αυτοματοποιημένα συστήματα αναλύουν το περιεχόμενο σας – emails συμπεριλαμβανομένων – για να σας παρέχουν προσωποποιημένες σχετικές εφαρμογές προϊόντων, όπως αποτελέσματα ερευνών, διαφήμιση και προστασία από spam και malware του διαδικτύου».

Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία δείχνει ότι ελέγχει τα emails για εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Η Google βοηθά επίσης μέσω χρηματοδότησης, το ίδρυμα Internet Watch (IWF), στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο ασχολείται με τον «εκ των προτέρων προσδιορισμό εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που η Google μπορεί στη συνέχεια να αφαιρέσει από τη μηχανή αναζήτησης μας».

«Δεν υπάρχει “απλή τεχνολογική λύση” για την εξάλειψη εικόνων παιδικής κακοποίησης στο διαδίκτυο, όμως η εταιρεία είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσει τη διανομή αυτού του φοβερού περιεχομένου» είχε δηλώσει παλαιότερα ο Ντέιβιντ Ντράμοντ, Διευθυντής της Νομικής Υπηρεσίας της Google.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.