Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πρόεδρος ΣΕΤΕ: Τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ η ζημιά από την Ρωσοουκρανική κρίση

3 Αυγούστου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Τι ανέφερε ο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης, στον απόηχο του “λουκέτου” του Labirint Τravel, ενός από τα μεγαλύτερα τουριστικά πρακτορεία της Ρωσίας, λόγω των διεθνών κυρώσεων

RWSOOUKRANIKH KRISHΣε τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η ζημιά στην ελληνική οικονομία από την ρωσοουκρανική κρίση τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων

Ελλάδας (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης, στον απόηχο του «λουκέτου» του Labirint Τravel, ενός από τα μεγαλύτερα τουριστικά πρακτορεία της Ρωσίας, λόγω των διεθνών κυρώσεων.

 

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ προειδοποίησε δε, ότι θα υπάρχουν κι αλλά προβλήματα στον τουρισμό λόγω της κρίσης.

«Πέρυσι είχαμε 1,35 εκατ. ρώσους τουρίστες και 250.000 Oυκρανούς. Στόχος μας ήταν να κρατήσουμε τον ίδιο αριθμό στους Ρώσους… Δεν θα τα καταφέρουμε οι ρώσοι τουρίστες υπολογίζονται φέτος σε 1,1 με 1,2 εκατ., ενώ για τους Ουκρανούς η πτώση είναι πάνω από 50%» εξήγησε.

«Εδώ και μήνες μας ανησυχεί η εικόνα στη Ρωσία, περιμέναμε ότι θα είχαμε δυο – τρεις χρεοκοπίες μικρών γραφείων, αυτό είναι μεγάλο» τόνισε για το Labirint Τravel ο κ. Ανδρεάδης.

«Λόγω του εμπάργκο έκλεισαν τράπεζες, το ρούβλι πέφτει, ο κόσμος στη Ρωσία έχει τρομερή ανασφάλεια και ανησυχία» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Ανδρεάδη στη χώρα μας αυτή την στιγμή βρίσκονται 8.000 ρώσοι τουρίστες μέσω του συγκεκριμένου πρακτορείου, από τους περίπου 30.000 που ταξιδεύουν ανά τον κόσμο.

«Μέλημά μας είναι οι 8.000 τουρίστες να μην κληθούν να ξαναπληρώσουν για τη διαμονή τους. Τοπικά γραφεία δέχθηκαν να καλυφθεί το υπολειπόμενο κόστος της διαμονής. Νομίζω ότι οι πελάτες που έχουν κλείσει με το γραφείο αυτό, θα κάνουν νέα κράτηση με άλλους οργανισμούς» ανέφερε.

ΣΚΑΙ

This entry was posted on Κυριακή, 3 Αυγούστου, 2014 at 21:16 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply