Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στις ΗΠΑ η καταδικασμένη σε θάνατο Σουδανή γιατί παντρεύτηκε χριστιανό

2 Αυγούστου, 2014 by Χρήστος Μίμης

«Αγωνίστρια της ελευθερίας» τη χαρακτήρισε ο δήμαρχος της Φιλαδέλφειας

ΣΟΥΔΑΝ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ -H Μεριάμ Ιμπραχίμ με την οικογένεια της στο αεροδρόμιο της Μάντσεστερ ( Πηγή: REUTERS) Στις ΗΠΑ έφτασε η Μεριάμ Ιμπραχίμ από το Σουδάν, η γυναίκα που αρνήθηκε να αποκηρύξει τη χριστιανική πίστη της και βρέθηκε αντιμέτωπη με την ποινή του θανάτου. Κατά την άφιξή της στη Φιλαδέλφεια μαζί με τα δύο της παιδιά και τον σύζυγό της, την υποδέχθηκε ο δήμαρχος χαρακτηρίζοντάς την «αγωνίστρια για την ελευθερία στον κόσμο».

Μετά την αναχώρησή της από το Σουδάν την περασμένη βδομάδα με τη βοήθεια της ιταλικής κυβέρνησης, η νεαρή γυναίκα και η οικογένειά της πέρασαν οκτώ ημέρες στη Ρώμη, όπου η Ισάκ συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Ο πατέρας της Ιμπραχίμ ήταν μουσουλμάνος και η μητέρα της ορθόδοξη χριστιανή από την Αιθιοπία. Καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή παντρεύτηκε τον χριστιανό Ντανιέλ Ουανί από το Νότιο Σουδάν.

Οι μουσουλμάνες στο Σουδάν απαγορεύεται να παντρεύονται μη μουσουλμάνους, ωστόσο οι άνδρες μπορούν να παντρευτούν αλλόθρησκες.

Η καταδίκη της σε θάνατο προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών διεθνώς. Στο πλευρό της βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Έθνη, η Διεθνής Αμνηστία αλλά και η Ιταλία, χώρα που αντιτίθεται σφοδρά στην θανατική ποινή και με ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς στην περιοχή.

Υπό το βάρος των διεθνών πιέσεων, το Ανώτατο Δικαστήριο του Σουδάν ακύρωσε τη θανατική καταδίκη της Μεριάμ Ιμπραχίμ, η οποία ωστόσο δεν μπορούσε να εγκαταλείψει τη χώρα επειδή η αρχές δεν της έδιναν διαβατήριο.

Έτσι, από τις 26 Ιουνίου βρισκόταν μαζί με τον σύζυγό της και τα δυο τους παιδιά στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

This entry was posted on Σάββατο, 2 Αυγούστου, 2014 at 15:47 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply