Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Από την κόλαση της Λιβύης ασφαλείς στον Πειραιά οι 186 επιβαίνοντες στη φρεγάτα “Σαλαμίς”

2 Αυγούστου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Στις 8.30 το πρωί έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά η φρεγάτα “Σαλαμίς” (pics)

186 EPIVATESΤο πολεμικό πλοίο απέπλευσε από τα ανοιχτά της Τρίπολης στην Λιβύη τα ξημερώματα της Παρασκευής για να μπει το Σάββατο το πρωί στο λιμάνι μαζί με τους 186 Έλληνες και ξένους πολίτες που μεταφέρει.

Με την άφιξη τους, Κινέζοι πολίτες ξεδίπλωσαν πανό στο οποίο αναγραφόταν στα αγγλικά, “ευχαριστούμε Ελλάδα” και κρατούσαν ελληνικές και κινεζικές σημαίες.

 

 

Άνδρες και γυναίκες του Λ.Σ. έσπευσαν να βοηθήσουν τις οικογένειες που έφτασαν στον Πειραιά οι οποίοι παρά την κούραση ήταν χαμογελαστοί.

 

 

Τους ξένους υπηκόους υποδέχθηκαν αξιωματούχοι των πρεσβειών των χωρών τους στην Αθήνα.

Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ αυτών ήταν ο Κινέζος πρέσβης ο οποίος, ευχαρίστησε το πλήρωμα της φρεγάτας για την υποστήριξη της Ελλάδας στις κινεζικές προσπάθειες για αποχώρηση πολιτών της από τη Λιβύη. Αντίστοιχες ευχαριστίες εξέφρασαν και οι άλλοι αξιωματούχοι των ξένων πρεσβειών.

Με μέριμνα του υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με τις αντίστοιχες πρεσβείες έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για τη φιλοξενία των αλλοδαπών υπηκόων και για την αποχώρησή τους από την Ελλάδα.

Η φρεγάτα επέστρεψε στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

 

 

Ακόμα άγνωστο παραμένει το εάν και πότε θα πλεύσει στην Λιβύη το επιβατικό “Ελευθέριος Βενιζέλος” για να παραλάβει 1000 Κινέζους πολίτες.

Το πλοίο θα συνοδεύεται από ομάδα των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού.

 

This entry was posted on Σάββατο, 2 Αυγούστου, 2014 at 18:33 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply