Πως υποδέχθηκε ο Παπακωνσταντίνου την πρόταση για παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ κάλεσε τους «τερματοφύλακες» του χρηματοπιστωτικού συστήματος να λάβουν τα μέτρα τους ή καλύτερα να προσφέρουν χείρα βοηθείας μη και συμβεί κανένα ατύχημα και η χώρα βρεθεί προ απροόπτου. Παιχνίδια με τη φωτιά δεν επιτρέπονται στην παρούσα φάση, όπου τα πάντα είναι εκτεθειμένα στο τυχαίο και απρόσμενο γεγονόςΤην παραπομπή του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε Ειδικό Δικαστήριο εισηγείται με πρόταση του στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασίλης Πλιώτας, μετά το τέλος της ανάκρισης από τον αρεοπαγίτη ειδικό ανακριτή Ιωσήφ Καλαγανίδη.

Ο κ. Πλιώτας ζητεί την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για δύο κακουργήματα αυτά της απιστίας στην υπηρεσία και της νόθευσης εγγράφου και για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος ενώ ζητεί την παραπομπή και των συγγενών του Ελένης Παπακωνσταντίνου, Συμεών Σικαρίδη και Ανδρέα Ρωσσώνη ως συμμέτοχων.

Τον τελευταίο λόγο θα έχει το ειδικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου για το αν και ποιοι θα καθίσουν τελικά στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.

Το σκεπτικό της πρότασης

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρότασή του ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει ότι τα ονόματα των συγγενών διεγράφησαν με πρωτοβουλία του ίδιου του πρώην υπουργού, ενώ για τους συγγενείς υποστηρίζεται ότι εκμεταλλεύτηκαν τη σχέση που είχαν με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός έχει ήδη απολογηθεί και έχει αφεθή ελεύθερος με εγγύηση 30.000 ευρώ και την εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του μία φορά το μήνα.

Η λίστα Λαγκάρντ έχει «γεννήσει» και άλλους κατηγορούμενος, καθώς το Σεπτέμβριο αναμένεται να απολογηθούν οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και Ιωάννης Καπελέρης σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί δίωξη για απιστία στην υπηρεσία, ενώ ο πρώτος βαρύνεται επιπλέον με το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφου. Ο κ.Διώτης φέρεται ότι αντέγραψε το αρχικό στικάκι της λίστας Λαγκάρντ χωρίς ωστόσο όπως λείε ο ίδιος να προβεί στην παραποίηση της.

Πως υποδέχθηκε ο Παπακωνσταντίνου την πρόταση για παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο
Σιγή ιχθύος τηρεί ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έπειτα από την πρόταση για την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών πρότεινε ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστικού Συμβουλίου, Βασίλης Πλιώτας, με τον κ. Παπακωνσταντίνου να μην έχει αντιδράσει σε αυτή την εξέλιξη.

Αλλωστε, όπως σημείωναν άτομα του περιβάλλοντός του σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο πρώην υπουργός ουδέποτε έχει σχολιάσει τη διαδικασία και δεν προτίθεται να το κάνει ούτε τώρα, σεβόμενος τη δικαστική διαδικασία.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι όλες οι κατηγορίες εναντίον του είναι παντελώς αβάσιμες, καθώς και ότι όλα τα επιχειρήματά του περιλαμβάνονται στο υπόμνημα που έχει καταθέσει και θα κριθούν από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.