Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χαρδούβελης: Θα πληρώνεις ενοίκιο για το σπίτι σου

26 Ιουλίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

«Το κράτος πρέπει να κάνει κάτι, ώστε να μη πετάξουν έξω από τα σπίτια τους δανειολήπτες», δηλώνει ο Γκίκας Χαρδούβελης αναφορικά με τα «κόκκινα» δάνεια.

XARDOUVELISΜε δήλωσή του στα «Νέα» ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση αναζητά ένα δίχτυ προστασίας για όσους κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους και εξετάζει τη λύση του ενοικίου.

Ψάχνουν τη λύση στα …ενοίκια

«Πρέπει να δείξουμε κοινωνική ευαισθησία απέναντι σ’ αυτούς που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, να τους βοηθήσουμε με ένα δίχτυ ασφαλείας», επισημαίνει.

«Το κράτος πρέπει να σκέφτεται και τους πολίτες, όχι μόνο τους αριθμούς. Πρέπει να δώσει κάτι, ώστε να μη τους πετάξουν έξω από τα σπίτια τους. Από την πλευρά τους οι Τράπεζες πρέπει να σκεφτούν λύσεις για να μπορέσουν οι δανειολήπτες να μείνουν στο σπίτι τους, τουλάχιστον για κάποιο διάστημα», τονίζει ο υπουργός θέλοντας να δώσει το κοινωνικό στίγμα της κυβέρνησης.

Τα σενάρια που εξετάζει το κυβερνητικό επιτελείο

Σύμφωνα με τα σενάρια που εξετάζονται οι Τράπεζες θα μπορούν αφού αποκτήσουν την κυριότητα των ακινήτων, θα μπορούν μεταξύ άλλων να τα νοικιάζουν στους δανειολήπτες ή να τα παραχωρούν έναντι μίσθωσης, ένας είδος leasing που ίσως προβλέπει και τη δυνατότητα επαναγοράς.

Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο να παρεμβαίνει το κράτος με δίχτυ προστασίας που θα περιλαμβάνει και την επιδότηση του ενοικίου, σύμφωνα με ρύθμιση που επεξεργάζεται ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Μάλιστα, εξετάζεται και η ένταξη προγραμμάτων απασχόλησης.

 ΤΑ ΝΕΑ

This entry was posted on Σάββατο, 26 Ιουλίου, 2014 at 20:46 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply