Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Facebook: Αυξήσεις σε ενεργούς χρήστες, έσοδα και διαφημίσεις

25 Ιουλίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Πριν μερικές ημέρες, το Facebook και ο ιδρυτής του, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, κατηγορήθηκε πως με την νέα εφαρμογή "Tag Suggestions", προχωράει σε ακόμη μια κατάφωρη παραβίαση των απορρήτων πληροφοριών των χρηστών τουΣε 1,32 δισεκατομμύρια ανέρχονται οι ενεργοί χρήστες του Facebook, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η διοίκηση του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου στον κόσμο, σημειώνοντας ότι σε σχέση με έναν χρόνο πριν έχουν αυξηθεί κατά 14%.

Το 30% των χρηστών χρησιμοποιούν το Facebook αποκλειστικά από κάποια κινητή συσκευή (έξυπνο τηλέφωνο, ταμπλέτα κ.ά.). Επίσης, το δίκτυο ανακοίνωσε σημαντική αύξηση τόσο των διαφημιστικών εσόδων, όσο και των κερδών του, γεγονός που χαροποίησε τους επενδυτές και οδήγησε σε άνοδο τις μετοχές του στη Wall Street.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το 63% των συνολικών χρηστών κατά τη διάρκεια του Ιουνίου χρησιμοποιούσε καθημερινά το Facebook. Οι χρήστες που χρησιμοποίησαν το δίκτυο τουλάχιστον μια φορά την ημέρα από κινητή συσκευή, ήταν 654 εκατομμύρια τον περασμένο μήνα (αύξηση 14% από τον Ιούνιο του 2013), ενώ συνολικά οι χρήστες μέσω κινητής συσκευής έφθασαν τα 1,07 δισεκατομμύρια.

Κάτι παραπάνω από εμφανής ήταν και η αύξηση στα κέρδη του Facebook, καθώς στο δεύτερο τρίμηνο του έτους (Απρίλιος-Ιούνιος 2014) τα έσοδά του ανήλθαν σε 791 εκατομμύρια δολάρια, υπερδιπλάσια από τα 333 εκατ. δολάρια που είχε στο περυσινό δεύτερο τρίμηνο (αύξηση 138%).

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας ερευνών eMarketer, το Facebook εισέπραξε το 2013 το 5,8% των συνολικών παγκόσμιων διαφημιστικών εσόδων του διαδικτύου, από 4,1% το 2012, ενώ αναμένεται να φθάσει το 8% στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Όπως γράφει η iefimerida.gr, ο  ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του κοινωνικού δικτύου Μαρκ Ζούκερμπεργκ αναφερόμενος στα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, δήλωσε: «Είχαμε ένα καλό δεύτερο τρίμηνο. Η κοινότητά μας συνέχισε να μεγαλώνει και διαβλέπουμε πολλές ευκαιρίες μπροστά μας, καθώς διασυνδέουμε τον υπόλοιπο κόσμο».

This entry was posted on Παρασκευή, 25 Ιουλίου, 2014 at 18:34 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply