Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νύχτα πάνω από την Γη: Απίστευτες φωτογραφίες φωτεινών πόλεων τραβηγμένες από το Διάστημα που κρύβουν κινδύνους

25 Ιουλίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

NASA -Υπάρχουν αρκετές πόλεις στον πλανήτη οι οποίες κυριολεκτικά… λάμπουν, ακόμη και 300 χιλιόμετρα μακριά από τη Γη, σε έναν Διαστημικό Σταθμό.

Η… ιστορία των φωτογραφιών από το Διάστημα ξεκίνησε το 2003 όταν ένας αστροναύτης βρήκε τον τρόπο να τραβήξει μια καθαρή φωτογραφία από την τροχιά και έκτοτε έχουν «μαζευτεί» εκατοντάδες χιλιάδες τέτοιων εικόνων.

Ωστόσο, μια νέα ιστοσελίδα η citiesatnight κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και αναζητεί εθελοντές να αναγνωρίσουν τις πόλεις που απεικονίζονται στις φωτογραφίες για να αναδειχθεί ένα διαφορετικό πρόβλημα, αυτό της αστικής ρύπανσης φωτός.

Για παράδειγμα, χάρη στο τεχνητό φως ένα μέρος σαν το Χονγκ Κονγκ είναι 1.000 φορές φωτεινότερο από ένα φυσικό χώρο χωρίς φώτα τη νύχτα, κάτι που καταστρέφει τον ύπνο, βλάπτει την άγρια ζωή και σπαταλά ενέργεια.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι οι εκτυφλωτικά φωτεινές πόλεις θα αρχίσουν τελικά να κάνουν περισσότερα βήματα για να «σκοτεινιάσουν» λίγο. Μερικές λύσεις είναι απλές – σαν να χρησιμοποιούνται ασπίδες που κατευθύνουν κάτω το φως ακριβώς εκεί που χρειάζεται, αντί στον ουρανό – και μερικές, σαν τα έξυπνα φώτα του δρόμου, χρησιμοποιούν πιο προηγμένη τεχνολογία για να περιορίσουν το φως.


This entry was posted on Παρασκευή, 25 Ιουλίου, 2014 at 23:33 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply