Kατηγορούμενος αυτή τη φορά για ποσό που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣΔεν έχουν περάσει καλά καλά δέκα μέρες από τότε που ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, επέστρεψε στις δικαστικές φυλακές Διαβατών με ποινή κάθειρξης 12 ετών από το Πεντεμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα δημοτικά ταμεία, και ο εισαγγελέας Εφετών, Ευάγγελος Μπακέλας, προτείνει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την εκ νέου παραπομπή του, για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος αυτή τη φορά!

Η περιπέτεια

Μπορεί ο κ. Παπαγεωργόπουλος με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρειο Πάγο να ζητά την επανεξέταση της υπόθεσής του, διότι όπως διατείνεται «ένας αθώος βρίσκεται άδικα στη φυλακή», όμως οι δικαστικές του περιπέτειες δεν έχουν τέλος. Ετσι, εκτός από την άλλη υπόθεση υπεξαίρεσης της πάγιας προκαταβολής, που έχει προσδιοριστεί να δικαστεί τον προσεχή Νοέμβριο, ήλθε χθες η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών προς το Συμβούλιο Εφετών για την παραπομπή του πρώην δημάρχου σε άλλη δίκη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (απόκτηση περιουσίας με σκοπό την κερδοσκοπία και τη συγκάλυψη της αληθινής προέλευσης) κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

«Στη Θεσσαλονίκη, κατά το χρονικό διάστημα από 23-8-1999 έως 28-8-2007, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος ενεργώντας με πρόθεση, από κερδοσκοπία και με σκοπό να συγκαλύψει την αληθή προέλευση, απέκτησε, κατείχε και χρησιμοποίησε περιουσία (χρήματα), εν γνώσει του ότι κατά τον χρόνο της κτήσης προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα και δη από υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση, που τέλεσε ο Παναγιώτης Σαξώνης σε βάρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία “Δήμος Θεσσαλονίκης”», αναφέρει μεταξύ άλλων η πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο.

Το ποσό για το οποίο προτείνεται η νέα παραπομπή Παπαγεωργόπουλου αφορά περίπου 1.080.000 ευρώ, τα οποία διακινήθηκαν μέσω τραπεζικών λογαριασμών, τις κινήσεις των οποίων έχει καταγράψει ο εισαγγελέας Εφετών.

«Γνώριζε»

«Αυτός, δε, γνώριζε το συνολικό σχέδιο και τη χρονική του εξέλιξη τόσο από την πληροφόρηση που είχε από τον γενικό του γραμματέα, ο οποίος πριν αρχίσει την υλοποίησή του τον ενημέρωσε και το ενέκρινε, όσο και από την τακτική απόληψη του προϊόντος των υπεξαιρέσεων μέσω του γενικού του γραμματέα που το παραλάμβανε από τον δράστη και για δικό του λογαριασμό» αναφέρει για τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Πάντως, με την ίδια πρότασή του ο κ. Ευάγγελος Μπακέλας προτείνει την απαλλαγή της συζύγου τού πρώην δημάρχου, Ελένης Παπαγεωργοπούλου.

Νίκος Φωτόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.