Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέα 24ωρη απεργία αύριο για τις Κυριακές

19 Ιουλίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ…

Νέα 24ωρη απεργία αύριο για τις Κυριακές Συνεχίζεται ο πόλεμος… με την κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας προκήρυξε νέα 24ωρη απεργία για αύριο 20 Ιουλίου.

Η ΟΙΥΕ, μάλιστα, επιδιώκει να προκαλέσει μεγάλη συγκέντρωση τη μέρα εκείνη καλώντας τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Οι συνδικαλιστές των εμποροϋπαλλήλων καταγγέλλουν και καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας από μεγάλες επιχειρήσεις και για τον λόγο αυτόν καλούν τους εργαζόμενους να μη δουλέψουν και να απεργήσουν.

Η αυριανή Κυριακή είναι μία από τις επτά που ο νόμος δίνει το δικαίωμα στα καταστήματα να είναι ανοικτά. Πρόκειται για την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων και οι εμπορικές επιχειρήσεις αναμένουν μεγάλη προσέλκυση του καταναλωτικού κοινού μια και είναι αργία και υπάρχει χρόνος για αγορές. Επιπλέον, το δέλεαρ είναι οι μειωμένες τιμές σε είδη ένδυσης και υπόδησης καθώς και σε ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, που φτάνουν μέχρι και το 70%.

Από την άλλη μεριά, οι μικροί έμποροι υποστηρίζουν ότι το άνοιγμα μέχρι τώρα των καταστημάτων δεν έχει φέρει αύξηση του τζίρου αλλά ούτε και της απασχόλησης. Σύμφωνα με τις δικές τους διαπιστώσεις, αυτό που έχει συμβεί είναι η μετατόπιση των πωλήσεων από τις μέρες της Παρασκευής και του Σαββάτου στις Κυριακές. Σημειώνεται ότι οι θερινές εκπτώσεις θα κρατήσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ

This entry was posted on Σάββατο, 19 Ιουλίου, 2014 at 22:34 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply