Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

7 τρόποι για να ποτίζονται τα φυτά σας στις διακοπές

18 Ιουλίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΦΥΤΑΞενοδοχείο κλείσατε, την βαλίτσα την φτιάξατε, η παρέα είναι πανέτοιμη. Με τα φυτά σας όμως, τι θα γίνει;

Θα τα αφήσετε στο έλεός τους και επιστρέφοντας από τις διακοπές θα τα βρείτε ξερά και μαραμένα; Κρίμα είναι…

Σφαίρες νερού
Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες τρόπους να ποτίσετε τα φυτά σας όταν είστε μακριά από το σπίτι είναι να χρησιμοποιείτε σφαίρες νερού. Είναι σφαίρες φτιαγμένες από φυσητό γυαλί ή πλαστικό που μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα κηπουρικής. Μια σφαίρα νερού αποτελείται από ένα στέρεο σωλήνα και μια στρογγυλή βάση που περιέχει νερό. Χρησιμοποιήστε μια σφαίρα νερού με μια μεγαλύτερη φούσκα για να διατηρήσετε τα φυτά σας φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα.

Βρεγμένη πετσέτα
Τοποθετώντας μια νοτισμένη/υγρή πετσέτα κάτω από την τρύπα αποστράγγισης της γλάστρας θα κρατήσει τα φυτά σας φρέσκα για περίπου μια εβδομάδα. Πρέπει να γνωρίζετε επίσης πόσες μέρες μπορεί να αντέξει το κάθε φυτό χωρίς νερό την κάθε εποχή. Για παράδειγμα οι κάκτοι μπορούν να αντέξουν χωρίς νερό για μήνες. Για άλλα φυτά αφαιρέστε τα μπουμπούκια και τα λουλούδια και κρατήστε τα σε σκιώδεις περιοχές για να βεβαιωθείτε ότι χρειάζονται λιγότερο νερό όσο είστε μακριά.

 

Δίσκος με χαλίκια
Αυτός είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να ποτίσετε τα φυτά σας όταν είστε μακριά από το σπίτι, ειδικά αν το ταξίδι σας είναι μικρό. Πάρτε ένα ρηχό δίσκο και γεμίστε τον με μικρές πέτρες και βεβαιωθείτε ότι τα χαλίκια είναι όλα κάτω από την επιφάνεια του νερού. Έπειτα τοποθετήστε τις γλάστρες σας στο δίσκο.

Εφημερίδες
Να και ένας τρόπος να αξιοποιήσετε τις παλιές εφημερίδες. Δημιουργήστε ένα στρώμα από βρεγμένες εφημερίδες και τοποθετήστε το πάνω από το χώμα της γλάστρας για να διατηρήσει το φυτό σας ποτισμένο. Αυτή η πρακτική λειτουργεί καλύτερα σε μεγάλες γλάστρες.

Βρεγμένος σπάγκος
Η μέθοδος του βρεγμένου σπάγκου λειτουργεί αρκετά αποτελεσματικά και βοηθά να κρατήσει τα φυτά σας φρέσκα κατά την απουσία σας. Πάρτε ένα απορροφητικό κουβάρι σπάγκου και κολλήστε το στο χώμα κοντά στο φυτό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κατσαβίδι ή κάτι παρόμοιο για να ωθήσετε το σπάγκο μέσα στο χώμα. Το άλλο του άκρο πρέπει να μπει σε ένα γεμάτο μπουκάλι με νερό. Το νερό θα μετακινηθεί από το μπουκάλι στο χώμα και το φυτό σας μπορεί να έχει πρόσβαση από εκεί.

 

Αυτοσχέδιο θερμοκήπιο
Αυτή είναι μια έξυπνη ιδέα, να δημιουργήσετε μια μικρογραφία θερμοκηπίου για το κάθε φυτό σας. Τοποθετήστε μια σειρά από μπαμπού ή άλλα φυτικά ραβδιά μέσα στη γλάστρα. Στη συνέχεια βάλτε μια πλαστική σακούλα από πάνω και σφραγίστε τη. Να είστε σίγουροι ότι βάλατε τα ραβδιά με τέτοιο τρόπο ώστε η συσκευασία να μη βρίσκεται σε επαφή με το φύλλωμα σε κανένα σημείο και θυμηθείτε πριν όλη αυτή τη διαδικασία να έχετε ποτίσει το φυτό.

Γείτονες ή φίλοι
Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ποτίσετε τα φυτά σας όταν είστε μακριά από το σπίτι. Ζητήστε από κάποιον που εμπιστεύεστε να το κάνει για εσάς, κάποιο φίλο ή γείτονα που μπορείτε να εμπιστευθείτε τα κλειδιά του σπιτιού σας.

clickatlife

This entry was posted on Παρασκευή, 18 Ιουλίου, 2014 at 19:33 and is filed under ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply