ΕΡΓΑΣΙΑΠώς φέρεται κάθε ζώδιο στον επαγγελματικό του χώρο και ποιο ζώδιο έχει την καλύτερη υπαλληλική συμπεριφορά; Τι ζώδιο είναι πιθανότερο να είναι ο manager και τι ζώδιο θα είναι ο πιο δημοφιλής του γραφείου;

Ποιοι είναι οι πρωτοπόροι και ποιο ζώδιο είναι καλό να υπάρχει σε κάθε γραφείο;

Οι παραπάνω απαντήσεις, απαντώνται από τις παρακάτω πληροφορίες που αναλύουν το επαγγελματικό προφίλ του κάθε ζωδίου στο χώρο εργασίας και ποιος θα ήταν ο καλύτερος υπάλληλος για την επιχείρησή σας. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα προσλάβετε κάποιον, ρίξτε και μια κλεφτή ματιά στην ημερομηνία γέννησης του υποψηφίου και δεν θα χάσετε…

Κριός
Οι Κριοί είναι το ζώδιο, που δεν θα διστάσει να γίνει ο πρωτοπόρος του τομέα του, καθώς χαρακτηρίζεται από φιλοδοξία, ζήλο και επιθυμία για καινοτομία. Αυτά τα στοιχεία ωστόσο, συνοδεύονται και από υπέρμετρη αλαζονεία και την πεποίθηση ότι δεν έχουν την ανάγκη κανενός, με αποτέλεσμα να μην είναι λίγες οι φορές που δεν καταφέρνουν να ολοκληρώσουν ό,τι ξεκινάνε.

Ταύρος
Το στοιχείο που χαρακτηρίζει το ζώδιο του Ταύρου στον εργασιακό χώρο είναι η επιμονή και η αποφασιστικότητά του που φτάνει σε αξιοθαύμαστα επίπεδα. Εάν αναθέσετε μια δουλειά στον Ταύρο, μείνετε ήσυχοι για την ολοκλήρωσή της, αλλά έχετε υπόψη σας, πως τα ίδια στοιχεία που τον κάνουν καλό υπάλληλο, είναι και τα αρνητικά του, καθώς η επιμονή του συχνά μετατρέπεται σε πείσμα και απροθυμία για αλλαγή.

 

Δίδυμοι
Η ικανότητα των Διδύμων να κάνουν πολλά πράγματα μαζί, η ευκολία στην επικοινωνία μαζί τους και το ταλέντο τους να κάνουν τη δουλειά να μοιάζει με περίπατο τους κάνει πολύ καλούς συναδέλφους. Το κακό με τους Διδύμους είναι πως βαριούνται εύκολα, ενώ η χαλαρή τους διάθεση τους στερεί συχνά από τη συγκέντρωση που απαιτεί ένα project.

Καρκίνος
Η φύση των Καρκίνων είναι να φροντίζουν τους άλλους και να τους κάνουν να νιώθουν άνετα και να τους παρέχουν υποστήριξη σε ό,τι κάνουν. Αυτά τα χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με το πόσο καλά λειτουργεί το ένστικτό τους, τους καθιστούν τις «μαμάδες» του γραφείου, ακόμα φυσικά και αν μιλάμε για άντρες Καρκίνους. Το μειονέκτημά τους όμως είναι πως η διάθεσή τους αλλάζει συχνά και η κυκλοθυμικότητά τους είναι διαρκώς σε υψηλά επίπεδα.

Λέων
Εάν έχετε ένα Λέοντα στο γραφείο σας, τότε έχετε ένα γεννημένο ηγέτη στο γραφείο σας. Ο Λέοντας θα είναι αυτός που θα ηγηθεί χωρίς δυσκολία σε ένα project και θα φροντίσει να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το ψεγάδι τους όμως είναι ότι συχνά ξεχνάνε ποιος είναι το πραγματικό αφεντικό, στην περίπτωση που είναι απλοί υπάλληλοι και, κατά γενική ομολογία, περιμένουν πάντα την τριπλάσια επιβράβευση της δουλειάς τους, σε σχέση με τα υπόλοιπα ζώδια.

 

Παρθένος
Δεν έχουν όλα τα ζώδια την εμμονή στη λεπτομέρεια και την ακρίβεια που παρουσιάζουν οι Παρθένοι. Η ευσυνειδησία και σχολαστικότητα που τους χαρακτηρίζει τους κάνει ιδανικούς εργαζόμενους, ενώ, από την άλλη μέρια, η υπερανάλυση των δεδομένων τους οδηγεί σε υπερβολές, προς την υπεράσπιση των οποίων μπαίνουν σε θέση άμυνας, χωρίς όμως να υπάρχει ουσιαστικά λόγος.

Ζυγός
Οι Ζυγοί είναι ιδανικοί για τη διατήρηση ενός καλού κλίματος και ηθικού στο γραφείο, ενώ η φύσει γοητεία τους και το αίσθημα της δικαιοσύνης που τους χαρακτηρίζει τους κάνει ιδιαίτερα αγαπητούς συναδέλφους. Το μειονέκτημά τους αφορά την επιθυμία τους να τους ευχαριστήσουν όλους, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να πάρουν μια απόφαση ή να διαλέξουν μεριά σε μια επαγγελματική διαφωνία.

Σκορπιός
Ο υπάλληλος Σκορπιός είναι ο καλύτερος υπάλληλος, δεδομένης της επινοητικότητας και επιμέλειας που τον διακρίνει με ό,τι και αν καταπιάνεται. Είναι συνήθως λακωνικοί και δουλεύουν μεθοδικά για να γίνει η δουλειά. Η σιωπή τους ωστόσο, μπορεί να υπονοεί ενόχληση, καθώς συχνά νιώθουν αδικημένοι, χωρίς απαραίτητα να έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Εάν όντως όμως έχουν αδικηθεί, δεν θα χάσουν την ευκαιρία να εκδικηθούν, με επίσης μεθοδικό και έξυπνο τρόπο.

 

Τοξότης
Η εξυπνάδα, το πνεύμα και η εύθυμη προσωπικότητα του Τοξότη φέρνουν ένα κύμα αισιοδοξίας και καλής διάθεσης στο γραφείο, χωρίς αυτό να σημαίνει χαμηλή παραγωγικότητα και απόδοση. Αυτό που τους χαλάει την εικόνα όμως είναι η έπαρση και η πεποίθησή τους πως είναι καλύτεροι από εσάς, ακόμα και αν εσείς είστε το αφεντικό.

Αιγόκερως
Η φιλοδοξία του Αιγόκερου σε συνδυασμό με την ικανότητα και αυτοπεποίθηση που τον διακρίνει, τον κάνει πολύτιμο  υπάλληλο σε κάθε χώρο εργασίας. Είναι αρκετά πειθαρχημένοι, αλλά αυτό που τους χαλάει την εικόνα είναι η σύγχυση των προσωπικών και εταιρικών συμφερόντων, κάνοντάς το δύσκολο σε αυτούς να ακολουθούν τις εξελίξεις μέσα σε έναν οργανισμό και τομέα.

 

Υδροχόος
Όσο δύσκολο είναι για τους Αιγόκερους να ακολουθούν τις εξελίξεις στον εργασιακό τομέα, τόσο εύκολο είναι για τους Υδροχόους, που επιδιώκουν πάντα την πρόοδο και την ανάπτυξη. Είναι, επίσης, πειθαρχημένα ζώδια, με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο, ενώ αυτή η ιδιαιτερότητά τους είναι που τους προκαλεί και μερικά από τα προβλήματά τους.
Ένα ακόμα θέμα που αντιμετωπίζουν είναι η διάθεσή τους να κάνουν μεγαλύτερα βήματα προόδου, από αυτά που μπορεί τελικά να στηρίξει η εταιρεία που δουλεύουν.

Ιχθύες
Τέλος, το ζώδιο των Ιχθύων είναι πιθανότητα ο πολυτιμότερος εργαζόμενος σε μια εταιρεία, καθώς θα θυσίαζαν τα πάντα για να γίνει η δουλειά και να δει το αφεντικό αποτελέσματα. Αυτή μάλιστα η αφοσίωσή τους δεν πηγάζει από το φόβο τους μη χάσουν τη δουλειά τους, αλλά γιατί πραγματικά πιστεύουν στην αποστολή και την ιδέα που πρεσβεύει μια εταιρεία.
Το αρνητικό τους σημείο δεν είναι και τόσο αρνητικό, αφού η επιμονή τους για το συμφέρον της δουλειάς, τους κάνει να φεύγουν μεν τελευταίοι, αφού σας έχουν υπενθυμίσει, με ποικίλους τρόπους πόσα έχουν δώσει και τις θυσίες που έχουν κάνει για την εταιρεία.

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.