Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέα εντάλματα σύλληψης για Ν.Μαζιώτη και συνεργό του

18 Ιουλίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Επιβαρυντικά στοιχεία για το β΄πρόσωπο – Διαβιβάστηκαν στη δικαιοσύνη

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 2Ενταλμα σύλληψης σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη, εξέδωσαν – τυπικά – οι δικαστικές αρχές με βάση τις νέες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν χθες σε βάρος του καταδικασμένου για τρομοκρατία κρατούμενου στον Ευαγγελισμό.

Παράλληλα, εκδόθηκε και δεύτερο ένταλμα σύλληψης σε βάρος συγκεκριμένου προσώπου που βάσει των στοιχείων που διαβιβάστηκαν στη Δικαιοσύνη, από την Αστυνομία, θεωρείται συνεργός του μέχρι προχθές φυγόποινου Νίκου Μαζιώτη σε ληστείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένταλμα σε βάρος του Μαζιώτη εκδόθηκε για τυπικούς λόγους, αφού από τη στιγμή της σύλληψης θεωρείται ότι αρχίζει ο χρόνος έκτισης της ποινής των 50 ετών – εκτιτέα τα 25 – που του έχουν επιβληθεί για τη συμμετοχή του στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Με βάση τον νόμο, μόλις το ένταλμα κοινοποιηθεί στον κατηγορούμενο θα πρέπει εντός 24 ωρών να εμφανιστεί στον ανακριτή είτε να μεταβεί ο δικαστικός λειτουργός στο νοσοκομείο προκειμένου να απολογηθεί ή να λάβει προθεσμία για την απολογία του.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη αλλά και των συνεργών του -γνωστών και αγνώστων στις δικαστικές αρχές -ασκήθηκε ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων.

Η ποινική δίωξη περιλαμβάνει κατηγορίες για: Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και κατά μόνας, παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοχρησία κατ΄εξακολούθηση, παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες, ληστείες τελεσθείσες από κοινού και κατά συρροή από δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους , από την μία εκ των οποίων προήλθε βαριά σωματική βλάβη, εγκληματική οργάνωση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφία μετά χρήσεως, διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ΄επάγγελμα και συνήθεια κατ΄εξακολούθηση και εμπρησμός από πρόθεση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα από κοινού.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες σε σπίτια και σε χώρους στάθμευσης καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί ούτε το κρυσφήγετο – γιάφκα του Ν.Μαζιώτη ούτε το ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Χιουντάι που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες εστιάζονται, μεταξύ άλλων, στα βόρεια προάστια της Αττική καθώς διαπιστώθηκε ότι για να φτάσει στο Μοναστηράκι επιβιβάστηκε στον σταθμό Αμαρουσίου, ενώ βρέθηκε και η απόδειξη αγοράς από κατάστημα της περιοχής.

Επίσης εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να υπάρξει απόφαση για δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του Ν. Μαζιώτη σε μια προσπάθεια να τον αναγνωρίσουν πολίτες με τους οποίους ίσως ήρθε σε επαφή κατά τη περίοδο που καταζητούνταν.

το βήμα

This entry was posted on Παρασκευή, 18 Ιουλίου, 2014 at 17:11 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply