Μέσα οι τρεις ΝΒΑers

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑΧωρίς τους Βασίλη Σπανούλη, Αντώνη Φώτση και Σοφοκλή Σχορτσανίτη θα πορευθεί η Εθνική ομάδα στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας (30/8-14/9), καθώς και οι τρεις δεν περιλαμβάνονται στους «16» που ανακοίνωσε ο Φώτης Κατσικάρης, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Τις κλήσεις δεν υπάρχει επίσης το όνομα του Μάικ Μπράμου, ενώ εκτός έμειναν και οι Στράτος Περπέρογλου (είχε προαναγγελθεί), Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος θα υποβληθεί σε επέμβαση στον αγκώνα. Αντίθετα, κλήθηκαν οι, Νικ Καλάθης, Κώστας Κουφός, Γιάννης Αντετοκούνμπο, ενώ «νέα πρόσωπα» είναι οι, Γιάννης Αθηναίου, Μιχάλης Τσαϊρέλης και Γιώργος Μπόγρης.

Στην αποστολή, που θα ξεκινήσει προετοιμασία στις 22 Ιουλίου στο Καρπενήσι κλήθηκαν επίσης και οι, Κώστας Βασιλειάδης, Ίαν Βουγιούκας, Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, Νίκος Ζήσης, Κώστας Καϊμακόγλου, Βαγγέλης Μάντζαρης, Γιάννης Μπουρούσης, Κώστας Παπανικολάου, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Σλούκας.

«Προχώρησα στην πρόσκληση 16 παικτών έχοντας στο μυαλό μου μια βάση ομάδας με κριτήριο την αγωνιστική φιλοσοφία που έχω ως προπονητής και στην οποία αυτοί ταιριάζουν (…) Οι συγκεκριμένοι παίκτες μπορούν να παίξουν σε πολύ υψηλό ρυθμό, κάτι που εκφράζει απόλυτα εμένα και τους συνεργάτες μου, αφού θέλουμε να φτάσουμε στην ουσία, που είναι το αποτέλεσμα, παίζοντας ένα μοντέρνο και ελκυστικό μπάσκετ» δήλωσε για τις επιλογές του ο νέος ομοσπονδιακός εκλέκτορας.

Αναφορικά με τις «ηχηρές» απουσίες, ο Κατσικάρης υπογράμμισε: «Εδώ και αρκετό καιρό ήμουν σε διαρκή επαφή με τον Βασίλη Σπανούλη (…) Έγιναν προσπάθειες μέχρι την τελευταία στιγμή, οπότε και συμφωνήσαμε ότι με βάση τα ιατρικά δεδομένα θα ήταν καλύτερο να ξεκουραστεί φέτος. Για τον Αντώνη Φώτση πήρα μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις στην καριέρα μου. Έκρινα ότι στη θέση που αγωνίζεται δεν θα μπορούσα να έχω τρεις παίκτες (…) Ήθελα πολύ σε αυτή την ομάδα τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Είχαμε μια συνάντηση και εκεί μου είπε ότι δε νιώθει έτοιμος και στην κατάσταση που θα ήθελε για να βοηθήσει την Εθνική».

Για τις κλήσεις νέων παικτών (Γιάνκοβιτς, Αθηναίου, Μπόγρης, Τσαϊρέλης) είπε: «Για όλους, αυτή η κλήση είναι μια επιβράβευση της χρονιάς που έκαναν. Βρίσκονται σε πολύ καλή ηλικία, έκρινα ότι έπρεπε να τους δοθεί η ευκαιρία να είναι στην Εθνική Ανδρών και να αποτελέσει η παρουσία τους και ένα κίνητρο τόσο για τους ίδιους, όσο και για πολλούς άλλους παίκτες για να δουν ότι η πόρτα είναι ανοιχτή».

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.