Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Όλα όσα δεν λένε για την νεανική επιχειρηματικότητα

13 Ιουλίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Είναι ωραίο να δουλεύετε μόνοι σας, αλλά μήπως δεν ξέρετε όλες τις παγίδες που κρύβει αυτό;

NEANIKH EPIXEIRIMATIKOTITAΗ στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων, με έμφαση στην προώθηση της καινοτομίας, της τεχνολογίας, της εξειδίκευσης και της εξωστρέφειας, αποτελεί ένα από τα κύρια μελήματα της εποχής μας.

Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που δεν έχουν ειπωθεί για τους νέους επιχειρηματίες και θα έπρεπε να τα γνωρίζουν.

Υπάρχει και η σκοτεινή πλευρά της κατάστασης

Οι περισσότερες startups και νέοι επιχειρηματίες ξεκινούν με τους καλύτερους οιωνούς, με πάθος και όρεξη για δουλειά. Δυστυχώς, έρευνες έχουν αποδείξει πως το 90% αυτών αποτυγχάνουν εντός λίγων ετών. Είναι ωραίο να ακούμε για την «νέα Amazon», αλλά υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μη πετύχει.

Δε φτάνει το πάθος για δουλειά

Το «αν είσαι παθιασμένος με τη δουλειά σου, θα πετύχεις» δεν είναι απόλυτο. Για να κερδίσεις στον επιχειρηματικό κόσμο χρειάζονται και άλλα πράγματα. Υπομονή, αφοσίωση, εργατικότητα και μια λίστα που δε τελειώνει ποτέ.

Χρειάζονται χρόνια μέχρι να χτιστεί η καριέρα

Ειδικά για τους νέους επιχειρηματίες είναι λάθος να πιστεύουν πως η επιτυχία θα έρθει γρήγορα. Επιχειρηματικότητα δε σημαίνει λιγότερες ώρες εργασίας, ίσα-ίσα επιχειρηματικότητα σημαίνει οικοδόμηση της επιχείρησής σταθερά και προσεχτικά, ώστε να κρατήσει. Αν υπάρχει κάποιο μυστικό της επιτυχίας, αυτό είναι η σκληρή δουλειά.

«Μοναξιά μου όλα»

Η απομόνωση είναι ένα από τα βασικά γνωρίσματα της επιχειρηματικότητας. Για να πετύχετε θα πρέπει να δουλέψετε πολλές ώρες, να αφήσετε για λίγο τις βόλτες και τα οικογενειακά τραπέζια. Η επιτυχία είναι ένας μοναχικός δρόμος.

Για να καθοδηγήσετε τους άλλους, πρέπει να ξέρετε να διαχειρίζεστε εσάς τους ίδιους

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως για να είσαι επιχειρηματίας αρκεί να έχεις μια πολύ καλή ιδέα. Μέγα λάθος, ένας επιχειρηματίας πρέπει πάνω απ’ όλα να είναι ηγέτης. Και η ηγεσία προϋποθέτει διαχείριση τη ίδιου μας του εαυτού.

Δε θα γίνετε πλούσιοι

Καλώς ή κακώς είναι εξακριβωμένο πως οι περισσότερες νέες επιχειρήσεις δεν είναι επικερδείς. Μπορεί να είναι πρωτότυπες, ευφάνταστες,  αλλά δυστυχώς δεν φέρνουν χρήματα.

Κρίση ταυτότητας

Οι επιχειρηματίες είναι γενικά άνθρωποι με αυτοπεποίθηση, αλλά για τους περισσότερους έρχεται αυτή η στιγμή όπου οι ευθύνες έρχονται να κλονίσουν τις πεποιθήσεις τους. Να είστε έτοιμοι για δυνατά «χτυπήματα» στο στομάχι.

 Fortunegreece

This entry was posted on Κυριακή, 13 Ιουλίου, 2014 at 21:21 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΝΕΟΙ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply