ΠΑΠΟΥΛΙΑΣΟριστικό τέλος μπαίνει στις όποιες επιδιώξεις της αντιπολίτευσης για δημοψήφισμα αναφορικά με την πώληση της μικρής ΔΕΗ.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, υπέγραψε το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως ( Α΄ 146) κάτι που σημαίνει ότι πλέον είναι νόμος του κράτους και δεν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα.

Ντρίπλα Παπούλια στον Τσίπρα;

Η υπογραφή του ΦΕΚ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ουσιαστικά, καταρρίπτει τα όποια σχέδια του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει από τον κ. Παπούλια παρέμβαση αναφορικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης.

Ωστόσο, πληροφορίες από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει ατζέντα και θα ζητήσει ούτως ή άλλως συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μπορεί η προσπάθεια για τη μικρή ΔΕΗ να έπεσε στο κενό, αλλά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να θα θέσει ζήτημα για τον αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι λειτουργεί η κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά θα αναφέρει την άρνηση της κυβέρνησης να ανοίξει η Ολομέλεια, ενώ θα μιλήσει και για καταπάτηση του Συντάγματος.

Το θερινό τμήμα καταψήφισε το αίτημα για το δημοψήφισμα

Μέσα σε αυτό το κλίμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην της ΔΗΜΑΡ, αποχώρησαν από τη σημερινή συνεδρίαση του Α’ θερινού Τμήματος αναφορικά με την πιθανότητα να συμψηφιστούν οι προτάσεις για δημοψήφισμα και να ανοίξει η Ολομέλεια.

Με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το αίτημα απορρίφθηκε και, ουσιαστικά, έκλεισε, από κοινοβουλευτικής πλευράς, το ζήτημα του δημοψηφίσματος.

Βούλτεψη: Φαρισαϊσμός σε όλο του το μεγαλείο

«Κάθε μέρα αποκαλύπτονται όλο και πιο πολύ. Και οι ίδιοι και τα καταστροφικά σχέδιά τους για τη χώρα», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σόφια Βούλτεψη, σχολιάζοντας την αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση της Βουλής σχετικά με το δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ».
Η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για φαρισαϊσμό σε όλο του το μεγαλείο.

Είπε επ’ αυτού, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που συνεχώς καταγγέλλει «αντισυνταγματική εκτροπή» (σήμερα δια του «συμπροέδρου του Π. Λαφαζάνη), είχε τη δυνατότητα, αξιοποιώντας το άρθρο 29 παρ 7 του Κανονισμού της Βουλής, να επιδιώξει απόφαση του Τμήματος διακοπής περί αναρμοδιότητάς του.

«Δεν τον έπραξαν. Αντίθετα προτίμησαν την απόδραση από τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, αφού προηγουμένως είχαν λιποτακτήσει και από τη “μάχη της ΔΕΗ”. Αποδεικνύεται έτσι για άλλη μια φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εντάξει το θέμα της μικρής ΔΕΗ σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό πόλωσης και πολιτικής ανωμαλίας» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Νέο μέτωπο το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό

Ο Αλέξης Τσίπρας, πλέον, ετοιμάζεται για την επόμενη «μάχη», καθώς, στα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο μέτωπο για το νομοσχέδιο που αφορά στην ιδιωτικοποίηση των παραλιών της χώρας.

Τα πρώτα δείγματα γραφής αναμένεται να δώσει ο Αλέξης Τσίπρας από την επόμενη εβδομάδα, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περνώντας το κατώφλι του προεδρικού μεγάρου αναμένεται να μεταφέρει στον πρώτο πολίτης της χώρας τα συμπεράσματά του, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τις πρακτικές της κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση, το βασικό πολιτικό συμπέρασμα για την Κουμουνδούρου, με επίκεντρο τη «μικρή ΔΕΗ» είναι ότι η πρωτοβουλία του κόμματος για δημοψήφισμα απορρύθμισε την κυβέρνηση, κατάφεραν να βάλουν «ατζέντα» και βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στην κοινωνία ανοίγοντας το δρόμο για μελλοντική δράση του κόμματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.