Συνελήφθη Οικονομικός Διευθυντής εταιρείας για οικονομική ζημία που προκάλεσε στη Δημοτική Επιχείρηση – Το ύψος του παράνομου οικονομικού οφέλους που προσπορίστηκε
ανέρχεται σε περίπου 130.000 ευρώ

ΣΥΛΛΗΨΗΔυνάμει σχετικού Εντάλματος Σύλληψης και Εντάλματος Προσωρινής Κράτησης του κ. Ανακριτή Γρεβενών, συνελήφθη την Παρασκευή (11-07-2014), από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 57χρονος (Α.Γ.)  Οικονομικός Διευθυντής εταιρείας περιορισμένης ευθύνης.

Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς, ο οποίος κατά το έτος 2009, μαζί με έτερους συνεργούς του, προκάλεσαν οικονομική ζημία άνω των 130.000 ευρώ, στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Γρεβενών, εκδίδοντας πλαστά και εικονικά τιμολόγια, βαρύνεται με τα ακόλουθα κακουργήματα:

  • Ηθική αυτουργία σε απιστία, με αντικείμενο αξίας άνω των 30.000 ευρώ
  • Απλή συνέργεια σε απιστία, με αντικείμενο αξίας άνω των 30.000 ευρώ
  • Απάτη κατ΄επάγγελμα, κατ΄εξακολούθηση και σε βάρος δημόσιας επιχείρησης, με συνολικό όφελος ή ζημία άνω των 150.000 ευρώ
  • Πλαστογραφία με χρήση κατ΄επάγγελμα, κατ΄εξακολούθηση και σε βάρος δημόσιας επιχείρησης, με συνολικό όφελος ή ζημία άνω των 150.000 ευρώ
  • Ένταξη σε Εγκληματική Οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων πλαστογραφιών και απατών
  • Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συνήθεια και κατ΄επάγγελμα και εντός των πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.


Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Ανακριτή Γρεβενών όπου κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο κατάστημα κράτησης Φελλίου Γρεβενών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.