Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εκατοντάδες οι ανώνυμες καταγγελίες για φακελάκι σε γιατρούς, ελάχιστες οι επώνυμες

12 Ιουλίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Καθημερινό φαινόμενο και όχι μεμονωμένες περιπτώσεις, φαίνεται ότι είναι το φακελάκι στις Χειρουργικές Κλινικές των νοσοκομείων όλης της χώρας.

GIATROIΩστόσο, οι περισσότερες περιπτώσεις χρηματισμού – εκβιασμού των γιατρών, δεν παίρνουν ποτέ το δρόμο της Δικαιοσύνης, καθώς ελάχιστες είναι οι επώνυμες καταγγελίες ασθενών με αδιάσειστα στοιχεία, όπως στην περίπτωση του καρδιοχεριοργού στον Ευαγγελισμό.

Οι ασθενείς που αναγκάζονται να δώσουν φακελάκι μετά από απάιτηση του γιατρού πριν την επέμβαση, στην πλειοψηφία τους όχι μόνο δεν καταγγέλουν τον γιατρό, αλλά ούτε καν απευθύνονται σε άλλο γιατρό της ίδιας ειδικότητας.
Αισθάνονται ανήμποροι και ανίσχυροι μπροστά σε ένα χειρουργό, στον οποίο εμπιστεύονται τη ζωή τη δική τους ή των ανθρώπων που αγαπούν.

Το τι συμβαίνει στα νοσοκομεία, φαίνεται ανάγλυρα στο σαιτ edosafakelaki.org όπου υπάρχουν δεκάδες ανώνυμες καταγγελίες για χρηματισμό γιατρών και εκβιασμό ασθενών από τους γιατρούς, ακόμα και για απλές επεμβάσεις ρουτίνας,.

Μάλιστα σε πολλές από τις περιπτώσεις, οι επίορκοι γιατροί “φωτογραφίζονται”, μέσα από τις καταγγελίες των ασθενών.

Το πρόβλημα είναι ότι οι ασθενείς δεν προχωρούν σε επώνυμη καταγγελία, αλλά και η νοοτροπία των ασθενών απέναντι στους γιατρούς δε φαίνεται να αλλάζει,, με το πρόβλημα να διαιωνίζεται.

Πάντως, όποιος μπορεί και θέλει να καταγγείλει ανάλογα περιστατικά, μπορεί να επικοινωνεί όλο το 24ωρο στο τηλέφωνο 210 – 8779700 με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

This entry was posted on Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2014 at 18:37 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply