Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δεκαήμερο Δράσης 10 έως 20 Ιουλίου από ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

7 Ιουλίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Σύσκεψη την Τετάρτη 9 Ιουλίου στα γραφεία του Σωματείου

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΣε μια περίοδο που:

  • Χιλιάδες εργαζόμενοι μένουν άνεργοι, οι μισθοί και συνολικά οι αμοιβές των εργαζομένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες έπεσαν στα τάρταρα και εξακολουθούν να μειώνονται.
  • Οι ώρες εργασίας αυξήθηκαν και οι εργαζόμενοι εργάζονται όλες τις ημέρες τις εβδομάδας,

    όποτε θέλει ο εργοδότης σε συνθήκες εντατικοποίησης και χειροτέρευσης των συνθηκών εργασίας και η κυβέρνηση ετοιμάζεται μέσω δήθεν πιλοτικής εφαρμογής να καταργήσει εντελώς και παντού την κυριακάτικη αργία.

  • Για τους εργαζομένους και φτωχά λαϊκά στρώματα τα προϊόντα έγιναν ακριβότερα, οι αυξήσεις συνεχίζονται – δεν έχουν τελειωμό, η ποιότητα των προϊόντων υποβαθμίζεται με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.
  • Οι μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου (Σούπερ Μάρκετ), που ξεζουμίζουν εργαζόμενους και καταναλωτές, έχουν στην πράξη καταργήσει τους μεσάζοντες και προμηθεύονται τα προϊόντα τους απευθείας από τους παραγωγούς, εκμεταλλεύονται άγρια ένα μεγάλο μέρος των φτωχών αγροτών, των κτηνοτρόφων της χώρας μας.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ, θα συμμετέχει στο δεκαήμερο δράσης από 10 έως 20 Ιούλη που ανακοίνωσε η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ με βασική επιδίωξη την ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων του κλάδου για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί συνολικά σε όλο τον κλάδο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής την Τετάρτη 9 Ιουλίου στις 20:00 στα γραφεία του σωματείου σε σύσκεψη, για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τις μορφές δράσης που θα πάρει το σωματείο στο δεκαήμερο δράσης.

This entry was posted on Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2014 at 22:32 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply