Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το Twitter ξεσκεπάζει τους… άπιστους

5 Ιουλίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Το Facebook έχει κατά καιρούς «κατηγορηθεί» για τα παραστρατήματα ανδρών και γυναικών, καθώς βοηθά τους χρήστες να έρχονται εύκολα σε επαφή με πιθανούς ερωτικούς συντρόφους αλλά και να διατηρούν κρυφά την επικοινωνία μαζί τους.

TWITTERΝέα έρευνα αποκαλύπτει όμως ότι και το Twitter έχει μια θέση στο επίμαχο ζήτημα της απιστίας.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν σε 580 ενήλικες χρήστες του κοινωνικού δικτύου και διαπίστωσαν ότι η υπέρμετρη χρήση πυροδοτεί διαφωνίες και καυγάδες, αλλά παράλληλα αυξάνει και τις πιθανότητες να απατήσει κάποιος από τους δύο συντρόφους.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα tweets των συμμετεχόντων και τους έκαναν μια σειρά από ερωτήσεις που αφορούσαν στη σχέση τους. Κατέγραψαν τις ώρες χρήσης για κάθε συμμετέχοντα και ρώτησαν κατά πόσο η υπερβολική χρήση επηρεάζει αρνητικά τη σχέση τους.

Πολλά από τα ζευγάρια φάνηκε να τσακώνονται λόγω της υπέρμετρης χρήσης του Twitter και των νέων κοινωνικών επαφών που κάνει καθένας από τους δύο συντρόφους μέσω του κοινωνικού δικτύου.

Αυτό με τη σειρά του είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στην απιστία, ακόμη και το χωρισμό. Η διάρκεια της σχέσης δε φάνηκε να επηρεάζει το αποτέλεσμα, κάτι που σημαίνει ότι ακόμη και τα παντρεμένα ζευγάρια μπορεί να οδηγηθούν στο χωρισμό.

Το δικό σας έτερον ήμισυ πόσο χρόνο αφιερώνει στο Twitter;

This entry was posted on Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2014 at 22:51 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply