Την επομένη εβδομάδα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΛΕΦΤΑ (ΦΩΤΟ ΑΠΕ)Τη διανομή την επόμενη εβδομάδα σε 250.000 νοικοκυριά ποσού ύψους 165 εκατ. ευρώ περίπου, με βάση τις υποβληθείσες αιτήσεις και μετά τη διεύρυνση των κριτηρίων, αποφασίστηκε σε σύσκεψη για το κοινωνικό μέρισμα μεταξύ του Χρ.Σταικούρα, της γγ Εσόδων Κ.Σαβαΐδου και στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Συνολικά οι αιτήσεις που έχουν εγκριθεί στο διάστημα 17 Απριλίου – 30 Ιουνίου 2014 ανέρχονται στις 576.000 και το συνολικό καταβληθέν ποσό προς τους δικαιούχους στα 375 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, αντικείμενο της σημερινής (Παρασκευή) συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου και τους βουλευτές Φίλιππο Σαχινίδη, Γιώργο Κουτρουμάνη και Χρήστο Πρωτόπαππα ήταν η αποτίμηση της απόδοσης του κοινωνικού μερίσματος μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων των δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «στην σύσκεψη αποφασίστηκε, μέσω της υπογραφής της τροποποίησης της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης η διανομή σε 250.000 νοικοκυριά ποσού ύψους 165 εκατ. ευρώ περίπου, με βάση τις υποβληθείσες αιτήσεις και τα ήδη ανακοινωθέντα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία ανεβάζουν το βασικό όριο εισοδήματος από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, προσαυξανόμενο ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Η καταβολή αυτή θα πραγματοποιηθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα».

Έτσι, από την έναρξη υποβολής των αιτήσεων την 17η Απριλίου 2014 έως και την καταληκτική ημερομηνία της 30ης Ιουνίου 2014, έχουν εγκριθεί 576.000 αιτήσεις και, μετά την τελευταία πληρωμή, θα έχουν καταβληθεί συνολικά 375 εκατ. ευρώ.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών τονίζεται ότι οι αιτήσεις που έχουν απορριφθεί θα επανεξετασθούν με βάση τα εισοδήματα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2014.

Τέλος, σημειώνεται ότι, για αιτήσεις που εκκρεμούν λόγω ελέγχου των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί μετά την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων, ώστε να απορροφηθούν και τα υπόλοιπα 75 εκατ. ευρώ, ήτοι το ποσό που απομένει μέχρι τα 450 εκατ. ευρώ.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.