λου ριντΌσο και αν φαίνεται παράδοξο, ο μεγάλος ποιητής της ροκ Λου Ριντ, αποδεικνύεται περισσότερο… κερδοφόρος από τη στιγμή που πέθανε, παρά όσο βρισκόταν εν ζωή.

Όπως σημειώνει ο Guardian, από τη στιγμή που ο θρυλικός ρόκερ απεβίωσε στα 71 του χρόνια, η προσωπική του περιουσία αυξήθηκε σε απίστευτο βαθμό -σχεδόν διπλασιάστηκε. Αυτή τη στιγμή εκτιμάται πως στην κατοχή των οικείων του βρίσκονται 30 εκατ. δολάρια.

Τα 20 εκατ. «εμφάνίστηκαν» το τελευταίο διάστημα, καθώς ανέβηκαν ραγδαία οι πωλήσεις των δίσκων του, αλλά των βιβλίων που αναφέρονται σε εκείνον. Από όλα αυτά τα καλλιτεχνικά δημιουργήματα (άμεσα η έμμεσα) η οικογένεια του Λου Ριντ λαμβάνει παχυλά πνευματικά δικαιώματα, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να μεγιστοποιήσουν την περιουσία του σε απίστευτο βαθμό.

Με την Λόρι Άντερσον 

Αυτή που θα ωφεληθεί περισσότερο από αυτά τα χρήματα είναι η σύζυγός του Λόρι Άντερσον -επίσης σπουδαία φωνή της ροκ-, καθώς μέσω της διαθήκης που είχε συντάξει ο Λου Ριντ, λαμβάνει ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν (αξίας περίπου επτά εκατ. δολαρίων), ένα ακόμα σπίτι στο Λονγκ Άϊλαντ (1,5 εκατ. δολάρια), συν άλλα πέντε εκατ. δολάρια σε μετρητά.

Ο Λου Ριντ άφησε ακόμα 500.000 δολάρια και στην αδερφή του Μαργαρίτα για τη φροντίδα της μητέρας τους, ενώ η ίδια θα λάβει επίσης πέντε εκατ. δολάρια.

Οι διαχειριστές της περιουσίας του τροβαδούρου της ροκ, κάνουν λόγο για χρηστή διαχείριση από την μεριά του, αν σκεφτεί κανείς πως κανένα τραγούδι του δεν έγινε… smash hit στις ΗΠΑ και ούτε θεωρήθηκε ποτέ εμπορικός καλλιτέχνης, έτσι ώστε να τον «ακολουθεί» πλήθος χρημάτων. Έστω και έτσι, όμως, φαίνεται ολοκάθαρα πως έζησε μεν μια ζωή γεμάτη εντάσεις και καταχρήσεις, αλλά από οικονομικής άποψης, αρκετά συνετή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.